Nedereindseweg nu al geasfalteerd

Na veel klachten over de slechte staat van het wegdek aan de Nedereindseweg tussen Batauweg en Heemraadsweide is de aannemer begin deze week begonnen met de herstellingswerkzaamheden. Nadat eerst de bovenlaag van het asfalt is verwijderd, werd vandaag een nieuwe afdeklaag aangebracht. 
In de oorspronkelijke planning zouden deze asfalteringswerkzaamheden meegenomen worden in het groot onderhoud aan de Batauweg. De Nedereindseweg zou dan als laatste aan de beurt zijn, wat er op neer kwam dat deze rond half november onder handen genomen zou worden. Deze werkzaamheden zijn nu dus al uitgevoerd.

Gemeente houdt zich aan belofte

Al jaren is geklaagd over de erbarmelijk staat waarin het gravelpad in het hondenuitlaatgebied langs de A2 verkeert bij regenachtig weer. Tijdens de wijkschouw van maandag 23 juni j.l. is vanuit de afdeling Beheer openbare ruimte van de gemeente de toezegging gedaan dat het in 2009 volledig zou worden aangepakt.Tot groot genoegen van de hondenbezitters die dagelijks gebruik maken van dit, bij nat weer vrijwel onbegaanbare, pad is de aannemer deze week al begonnen met het effenen en ophogen van het rode gravelpad. Eerder deze week is het stuk tussen Galecop en Heemraadsweide voorzien van een dikke laag asfalt.

Inloopavond verbouwing Evenaar

Op dinsdagavond 7 oktober aanstaande houdt de gemeente een inloopavond om omwonenden te informeren over de verbouwing van de Evenaar, de school voor speciaal basisonderwijs aan de Dasseweide in de wijk Batau Noord.De school voor speciaal basisonderwijs ´De Evenaar´ is op dit moment op twee locaties in Nieuwegein gehuisvest. Beide locaties voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen. Dat in combinatie met de wens van het schoolbestuur beide locaties samen te voegen en het aantal faciliteiten uit te breiden (De Evenaar wordt een zogenaamde ‘ Brede Zorgschool’) leidt tot een grondige verbouwing. De verbouwing start zo spoedig mogelijk en duurt tot ongeveer januari 2010.Tijdens de inloopavond staan drie thema´s centraal: de verkeersafwikkeling tijdens en na de verbouwing, het ontwerp van de school en het traject van vergunningverlening. Tijdens de inloopavond is ook een doorlopende presentatie van het nieuwe ontwerp te zien. De inloopavond vindt plaats in de gymzaal van ‘De Evenaar’ aan Dasseweide 1. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 20.00 en 21.30 uur voor informatie en/of het stellen van vragen.

Hennepkwekerij op de Kortestede

Maandag heeft de politie in Nieuwegein een hennepkwekerij ondekt en ontmanteld. Op de Kortestede vonden de agenten een volledig ingerichte kwekerij op zolder. De 190 hennepplanten van ongeveer acht weken oud werden vernietigd.De bewoners, een man en een vrouw, waren in de woning aanwezig toen de politie het onderzoek instelde en zijn aangehouden. Ook de appratuur is meegenomen door de politie.

Fototentoonstelling ‘Nedereindseweg en omgeving’

Onder de titel ‘Nedereindseweg en omgeving’ worden op de 1e verdieping van het museum Warsenhoeck foto’s tentoongesteld. De Nedereindseweg heeft een rijke historie, al in de 12e eeuw werd gebruik gemaakt van deze weg. Ook de omgeving van deze Nedereindseweg, zoals het Kerkveld, is interessant of wat dacht u van kasteel Vronesteyn.De Historische Kring Nieuwegein vond het de moeite om daar een foto expositie aan te wijden. Vanaf zaterdag 4 oktober tot en met eind dit jaar is deze expositie te zien. Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Museum Warsenhoeck is te vinden in de kinderboerderij IJsselstee in Nieuwegein.

Kwalitaria Galecop hoofdsponsor JSV C1

Voor de C1 selectie van JSV was het dit seizoen al vroeg feest. Kwalitaria Galecop (nu nog Cafetaria de Vork) heeft zich voor de komende drie seizoenen ontfermt als hoofdsponsor over JSV C1.John Rensen – een bekende ondernemer in Nieuwegein – besloot de volledige C1-selectie te voorzien van nieuwe shirts, broeken, trainingspakken, regenjacks en tassen. Door zijn vorstelijke bijdrage kan de C1 zich professioneel presenteren voor, tijdens en na de wedstrijden. Ook enkele subsponsors leverden een bijdrage.

Ontmoetingsavond voor ouders met jonge kinderen

Ouders met kinderen tot en met vier jaar kunnen elkaar maandagavond 6 oktober van 20.00 uur tot 21.30 uur weer ontmoeten in de Rank aan de Lupinestraat. Deze avond dient als ondersteuning bij de geloofsopvoeding, maar ook als een ontmoetingsplaats om andere mensen met jonge kinderen te leren kennen.Deze bijeenkomsten worden twee keer in het jaar gehouden: in het najaar en in het voorjaar. Deze keer gaat het over de invulling van deze avonden: waar is behoefte aan of, anders gezegd, hoe moet het programma eruit zien om andere dingen aan de kant te zetten en voor deze ontmoeting kiezen? Info: tel.: 030 – 60 805 10 of 030 – 60 806 63.

Junior kookclub (9-14 jaar)

Binnenkort start in Buurthuis Vreeswijk de kookclub voor kinderen van 9-14 jaar weer. Op deze gezellige kookclub leren kinderen van 9-14 jaar hoe ze zelf een lekkere maaltijd kunnen maken. Natuurlijk eten ze het zelfgemaakte daarna gezellig samen op, krijgen er een lekker glaasje limonade bij en leren ook nog even alles over afwassen… Zelf nemen ze alleen een schort en pannenlappen mee, buurthuis Vreeswijk zorgt voor de rest.Deze cursus kost € 30,- per tien lessen, inclusief alles! En vindt plaats op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. Geef je snel op zodat je nog mee kunt doen. Opgeven kan bij buurthuis Vreeswijk, het telefoonnummer is: 030 – 60 600 90.

‘Foto van de week’

Tijdens zijn wandel- en fietstochtjes door Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) altijd zijn -nu digitale- fotocamera bij zich. De camera gebruikt hij heel veel.Soms omdat hem iets bijzonders opvalt. Soms omdat hij op zoek gaat naar iets bijzonders. Soms om een Nieuwegeins evenementen te fotograferen (Jeugd Wielerronde, Sluizenloop etc). Soms laat hij zich verrassen door een plek die karakteristiek is. Soms ontdekt hij een plek die nét op dát moment mooi door de zon wordt beschenen. Soms laat hij zich verrassen, door de camera al wandelend, lukraak ergens op te richten en pas thuis te zien wát hij fotografeerde.Veel plezier met de rubriek ‘Foto van de Week’. Deze week lieten wij weten dat de rioolbelasting 4% omhoog gaat in Nieuwegein. Arend snelde naar de dischtsbijzijnde sloot waar werklui bezig waren om de doorgang weer in orde te maken en dat leverde weer een mooi plaatje op.

Burgernet succesvol in Nieuwegein

Na succesvolle invoering van Burgernet in Nieuwegein starten de gemeenten Breukelen, De Ronde Venen en Maarssen op 1 oktober 2008 met de invoering van Burgernet, een nieuw samenwerkingsverband tussen inwoners, gemeente en politie. Het doel van Burgernet is om de veiligheid van de woon- en werkomgeving te vergroten. De hulp van inwoners en werknemers is daarbij van groot belang.In de gemeente Nieuwegein is Burgernet al eerder met succes ingevoerd. De positieve resultaten waren aanleiding om Burgernet in meer gemeenten in te voeren. De bedoeling is om Burgernet uiteindelijk in alle Nederlandse gemeenten in te voeren.