Speegoedbeurs in de Meander

Speelzaal de Notedop, Morelgaarde 15  houdt vrijdagavond 4 november speelgoedbeurs in de speelzaal van de basisscholen de Meander en de Christoffel. Inleveren van speelgoed kan in de gymzaal tussen 13.30 uur en 16.00 uur, er moet dan eerst een verkoopnummer gevraagd worden bij Marion tel. 030 – 60 341 66 of Martine 030 – 88 911 41 (s.v.p. niet na 21.00 uur bellen).De beurs zelf is tussen 19.00 uur en 20.30 uur. De beurs is de plek voor babyspeelgoed, speelgoed, boeken, CD’s, CD roms, video’s, dvd’s, verkleedkleren, fietsjes, skelters, skeelers en schaatsen. De beurs is jaarlijks de gelegenheid om opruiming te houden of om goedkoop cadeautjes voor de feestdagen in te slaan. Een deel van de opbrengst is voor de speelzaal.

Betaald parkeren Nieuwegein-Centrum van start

In Nieuwegein-Centrum geldt vanaf vandaag betaald parkeren. Wie zijn auto neerzet in de Binnenstad of Merwestein, moet voortaan geld in de automaat gooien. De eerste week wordt vooral gebruikt als ‘gewenningsweek’ en zal de parkeerder, die niet betaald voor een plekje, geen boete krijgen maar een kaartje op de voorruit van de auto.Tot 1 juli 2007 kunnen bewoners en bedrijven een gratis parkeervergunning aanvragen. Een inwoner van Nieuwegein probeerde vorig jaar nog vergeefs een referendum aan te vragen over de invoering van betaald parkeren maar is het nu een feit. Wilt u overigens boodschappen doen zonder geld in een parkeer meter te gooien dan raden wij u TopTown Nieuwegein aan.

Politie zoekt getuigen brand Lucasschool

De politie is op zoek naar drie personen die kort voor het uitbreken van de brand in de Lukasschool in Nieuwegein op het schoolplein zijn gezien. De brand legde de school aan de Heemraadsweide woensdag 12 oktober grotendeels in de as. De politie houdt rekening met brandstichting.Er zijn al veel getuigen gehoord die mogelijk iets kunnen vertellen. De politie denkt echter dat er nog meer verklaring zijn op te tekenen, en denkt concreet aan het drietal dat kort voor uitbreken van de brand nog bij de school is gesignaleerd. Ook andere getuigen kunnen zich bij de politie melden.

EHBO bij kleine kinderen

Op dinsdagavond 15 november organiseert buurthuis Kerkveld een informatieve avond met als thema: ‘EHBO bij kinderen.’ Er zal een gastspreker zijn die deze avond het één en ander uitlegd en vragen zal beantwoorden.Van 20.00 uur tot 22.00 uur horen de bezoekers wat te doen bij onder andere.een schaafwond, een doperwt in de neus, een wespensteek, een bloedneus en het drinken van bijvoorbeeld lampenolie. De kosten voor deze avond zijn 2 euro per persoon. U kunt zich voor deze avond opgeven tot en met woensdag 9 november via het email adres van J. van der Veeken of gewoon even bellen met het buurthuis: 030 – 60 370 30.

Burgernet positief uit onderzoek

Op 31 oktober eindigt officieel de pilot Burgernet die op 14 mei 2004 is gestart. De pilot is geëvalueerd en de uitkomsten van verschillende onderzoeken zijn positief. Kijk voor de resultaten op de website van Burgernet. De pilot eindigt, en de gemeente Nieuwegein en de politie Lekstroom zetten het project voort. Burgernet zal fasegewijs landelijk worden uitgerold.Burgernet is een telefonisch netwerk van burgers die door de politie worden betrokken bij het vinden van personen of voertuigen in hun eigen woon- en werkomgeving. Burgernet beoogt hiermee binnen de samenleving een gestegen bewustzijn te creëren in de eigen mogelijkheden om onveiligheid tegen te gaan.In een half jaar tijd (in de periode tussen 18 februari 2005 en 18 augustus 2005) zijn vijftig burgernetacties gestart. In totaal zijn bij drie acties, vijf verdachten aangehouden op basis van informatie van burgernetdeelnemers. Daarnaast werd minimaal tweemaal waardevolle aanvullende informatie aan de politie gegeven.

De kunst keuze van Nieuwegein-zuid

De Kunstuitleen Nieuwegein en filiaal Zuid van de Bibliotheek Nieuwegein werken samen in het project “De keuze van Zuid”. In dit project worden leners en inwoners van Nieuwegein-zuid uitgenodigd een keuze te maken uit de collectie van de Kunstuitleen. Deze gekozen werken worden vervolgens een maand lang tentoongesteld in filiaal Zuid.De eerste Keuze van Zuid is gedaan door Ben van Ravenstein, ondernemer en voorzitter van winkelcentrum Vreeswijk. Enthousiast over kunst en de kunst van het schilderen selecteerde hij drie kunstwerken uit de collectie van de kunstuitleen. ‘Panorama van de Corrèze’ een aquarel van Simon Sint, ‘Portret met Laars’ een olieverf schilderij van Lique Schoots en ‘Mimésis’ een zeefdruk van Ad Gerritsen worden deze maand geëxposeerd in filiaal Zuid.Zijn oog viel direct op het doek van Lique Schoots. Van Ravenstein was vooral onder de indruk van de kwaliteit van schilderen. Het sprekende en vooral vriendelijke gezicht van de geportretteerde dame trokken direct zijn aandacht. Het panorama van Simon Sint deed de ondernemer denken aan de Ronde Venen, het prachtige natuurgebied waar hij regelmatig met zijn familie wandelt. De grafiek van Ad Gerritsen betitelde hij als een fraai geheel van verschillende situaties: allerlei elementen in één afbeelding die samen een fraaie compositie vormen.Belangstellenden voor “De keuze van Zuid” kunnen zich opgeven in filiaal Zuid en de Kunstuitleen. Wie de keuze van Ben van Ravenstein wil bewonderen is tijdens openingsuren van harte in filiaal Zuid aan de Nijemonde 4.

Sporters scoren, sportbestuurders morren

Lekker weer, afgelopen zaterdag. Dus naar Geinoord tegen ASWH, de landelijk amateurkampioen van vorig jaar.Prima sfeer, zonnetje, biertje en….aardig voetbal. Geinoord beent het allemaal lekker bij in de hoofdklasse. En met de 2-2 uitslag kon iedere Nieuwegeinse supporter tevreden zijn (zie ook het sportverslag van René Hansen).Na afloop even gesproken met de voorzitter van de sportraad, Fred Boonacker. En Fred morde. De sportraad wordt momenteel door de sportwethouder niet serieus genomen, de raad krijgt krap tijd om te reageren op de (naar mijn idee incomplete en voor de sport slechte) accommodatienota, over de subsidiebeschikking is geharrewar. Ook gedoe over de wijze waarop de sportraad betrokken wordt bij de nulmeting voor het accommodatiebeheer.Die derde helft iwas dus minder aardig. Verontrustend dat de wethouder van sport dit allemaal laat gebeuren. Binnen de sportwereld zijn er op dit moment veel morrende sportbestuurders, die het sporthart missen bij de gemeente.

Goedkopere planten in Nieuwegein

Nieuwegein gaat het onderhoud van openbaar groen in Batau-Noord anders aanpakken. Dure en kwetsbare bloemen en planten worden vervangen door sterkere en goedkopere soorten.Op die manier is de natuur binnen de gemeente beter te onderhouden. Het gaat voorlopig om een proefproject, dat mogelijk wordt uitgebreid naar andere delen van Nieuwegein.

Vermist Wiesje

29-10- Landauwerdrift in Nieuwegein, Wiesje is een zwart ongesteriliseerd poesje van 2 jaar oud. Ze heeft een klein wit befje.Dit dametje is aan de wandel gegaan, en niet terug gekomen. De afgelopen dagen was het erg mooi weer.Veel katten vinden het dan aangenaam om weer lekker buiten te spelen.Al dat rondwervelende blad is voor katten een ware pret, en heerlijk om in rond te dartelen Het is ook mogelijk dat Wiesje krols aan het worden is. We zullen het niet  hopen, want er zijn al genoeg katjes waar een goed tehuis voor  moet worden gevonden. Het kan zijn dat Wiesje de weg is kwijtgeraakt. Ze is niet gewend om buiten te komen. Jammer genoeg heeft iemand de deur open laten staan, en kon deze dame de omgeving  buiten gaan verkennen.De wereld  is dan wel heel erg groot,  en kan ook bedreigend zijn.Het baasje van Wiesje is heel erg verdrietig om zijn lieveling, en maakt zich heel erg ongerust.Het is heel belangrijk voor Wiesje, maar ook voor het baasje, dat dit dametje snel wordt gevonden.Kunt u informatie geven ? Belt u dan even naar telefoonnummer 030-6911154.U zult het baasje van Wiesje heel erg gelukkig maken.