Sporten voor 555

Comby Sport (Kruiderlaan 31A in Nieuwegein) organiseert op donderdag 6 januari as. een speciaal sportprogramma ten behoeve van de slachtoffers van de ramp in azie. Vanaf 18:00 uur tot 22:00 uur kunnen sporters (leden en niet leden) sporten. De opbrengst van deze avond wordt in z’n geheel overgemaakt op giro 555. Tevens stort Comby Sport voor elke sporter een extra bijdrage. Het programma ziet er als volgt uit:

18:00 – 19:00 – Kick Fun

19:00 – 20:00 – Comby Fit en Body Shape

20:00 – 21:00 – Steps en RPM/Spinning

21:00 – 22:00 – RPM/Spinning en Jiu Jitsu

18:00 -22:00 – Cardio Fitness (speciaal trainingsprogramma)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Comby Sport, het telefoonnummer is: 030 – 60 315 64.

Vermist Tijger

29-12- Snekerveste, Tijger is een rood gestreepte kater van 5 jaar oud.Hij heeft mogelijk iets wit.Gelukkig is dit manneke gechipt. Tijger is geboren op een boerderij.Hij is erg aan zijn vrijheid gewend, en kan er niet tegen om binnen te moeten blijven. Tijger komt eigenlijk alleen naar binnen om te eten.Als hij zijn buikje vol heeft, gaat hij weer.

Tijger is in de hele buurt bekend Dat hij al een paar dagen niet is gekomen om te eten, betekent dat er iets mis is.

Wie kan informatie geven over deze vrijbuiter? Belt u dan even naar telefoonnummer 030-6911154. Een mailtje is ook goed.

Ophaalschema huisvuil rond de jaarwisseling

In Nieuwegein wordt het huisvuil normaalgesproken om de week opgehaald. De vuilniswagen rijdt in sommige wijken rond de jaarwisseling echter twee keer achter elkaar.

Het gaat om de wijken waar het huisvuil in de oneven weken wordt opgehaald. Het huisvuil is daar afgelopen week ( 27 t/m 31 december) opgehaald, maar wordt ook volgende week (3 t/m 7 januari) opgehaald. Daarna geldt weer een normale cyclus.

Betrekkelijkheid

De laatste column in 2004 van de rubriek “ de fractie aan het woord”. Een standaard gelegenheid om terug te blikken of vooruit te zien. Dat gebeurt echter al op zoveel plaatsen, zodat ik mij voorgenomen had iets te schrijven over de betrekkelijkheid van het stoppen met kerstboomverbrandingen uit milieuoverwegingen in relatie tot de massale hoeveelheid zware metalen en andere rotzooi die met oud & nieuw de lucht in geschoten wordt.

Ik moet echter eerlijk bekennen dat de lust om daarover te schrijven mij ontgaan is bij het aanschouwen en lezen van de verschrikkelijke gevolgen van de aardbeving en vloedgolf in Azië. Van grote afstand en niet direct betrokken maakt het al een enorme indruk op een mens. Wie de moeite neemt zich iets meer te verdiepen in de concrete betekenis voor willekeurige individuen aldaar, wordt bijkans de adem afgesneden. Tegelijkertijd bekruipt mij een gevoel van machteloosheid. Machteloosheid om dit te voorkomen, machteloosheid om dit te herstellen en de machteloosheid om hulp te bieden. Natuurlijk is er giro 555, maar daarmee wordt mijn gevoel van machteloosheid niet weggenomen.

Ik sta deze dagen meer stil bij deze geweldige ramp en de gevolgen daarvan, dan bij Binnenstadsplannen, betaald parkeren, drempels, vandalisme, veilige schoolroutes, kinderopvang, pop op het fort, kerstboomverbranding en vuurwerk. Allemaal belangrijke onderwerpen die aandacht verdienen. Alleen zo ontzettend betrekkelijk in vergelijking met de ramp in Azië.

Ik wens u allen een beter 2005 toe.

Johan van Everdingen

20 december 2004

555

De gemeente Hoorn gaf het goede voorbeeld. Voor de slachtoffers van de verschrikkelijke ramp in Azië stort die gemeente een EURO per inwoner.Ik ben trots op mijn geboortestad!

Vandaag ging via email (da’s nog eens handig vergaderen, moeten we meer doen) de vraag langs of we dat ook als Nieuwegein zouden doen. Van verschillende kanten kwamen daartoe initiatieven. Prima, doen dus! Ik ben trots op de stad waar ik woon.

De beste wensen voor weer een Goed jaar……

Traditioneel vragen wij altijd een raadslid of wethouder een nieuwjaarsspeech te schrijven voor onze lezers. Deze keer is het de beurt aan Bert Lubbinge, fractievoorzitter voor de PvdA Nieuwegein. Op een geheel unieke manier begint hij zo:

‘Het is zaterdag 31 december 2005. Alweer een jaar voorbij in het altijd lieflijke Nieuwegein. De burgemeester van Nieuwegein overdenkt op deze zaterdagmiddag wat hij tijdens zijn nieuwjaarsspeech zal zeggen. Het moet dit jaar een dondersgoeie zijn, want met de burgemeestersverkiezing voor de deur……’

‘Hij, Fons de Wolf, wil er nog wel een aantal jaar voor gaan. En hij ligt als burgemeester nu eenmaal een straatlengte voor op de andere kandidaten. Harrie van Randstad kan het wel schudden. Veel beloven, maar je hoort in de stad zoemen dat hij nooit zijn afspraken na komt’.

Snapt u het nog? Klik hier om de nieuwjaarsspeech te lezen. Ook wij als redactie wensen al onze lezers, die maandelijks toch goed zijn voor 1.500.000 pagina raadplegingen, het allerbeste voor 2005. En u weet het, volgend jaar bestaan we 10 jaar!

Vermist Muis

29-12- Zwaluw, Muis is een grijs met witte poes van 1½ jaar jong.Ze heeft witte voeten, en een witte bef. Rondom het bekje heeft ze ook wit, en op de foto lijkt het alsof het wit van het bekje doorloopt naar de bef en de buik.

Muis draagt een rood bandje, en is gechipt.

Toen de deur open stond, is Muis eruit geglipt.Sinds die tijd heeft ze zich niet meer laten zien.Waarschijnlijk is ze niet erg ver uit de buurt.Vermoedelijk is ze ergens weggekropen,of zit in een schuur of een garage opgesloten.

Het zou erg prettig zijn,als Muis voor de jaarwisseling weer veilig thuis is.

Misschien kunt u ons helpen? Hebt u Muis gezien of denkt u haar te herkennen? Belt u dan even naar telefoonnummer 030-6911154.

Een mailtje is ook welkom

Binnenstad

Wat was ik kwaad. Tijdens de afgelopen Binnenstadsvergadering leverde de vertegenwoordiger van Leefbaar Nieuwegein bakken met kritiek op de plannen voor de Binnenstad. Veel te duur, De Kom te klein, het busstation niet mooi….niets deugde er van het plan.

En dat terwijl het de Leefbaar Nieuwegein wethouder was, die de plannen die begin 2002 klaar waren afkeurde, alles anders liet ontwikkelen en voor een fors aantal jaren vertraging van de plannen zorgde. En….natuurlijk voor dat veel duurdere prijskaartje van de plannen.

De voor haar uitgevoerde opdracht lag nu uitgewerkt op tafel. Je kan toch geen NEEN zeggen tegen de uitwerking van de opdracht die je zelf hebt gegeven?

Ook in de politiek moet je wel eerlijk blijven. En als dat niet gebeurt word ik inderdaad kwaad.

Winkeldieven aangehouden

Op woensdagmiddag is een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 14.05 uur liep de verdachte met een jas onder zijn eigen jas een winkel uit op de Passage. De man is hierop door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Op woensdagmiddag omstreeks 17.25 uur is een 26-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. De man had in een winkel aan de Veldwade 8 lampen verwisseld voor duurdere lampen. Dit leverde de verdachte een voordeel op van ruim 70 euro. Hij is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Meer politieberichten vindt u op de speciale pagina die bijna dagelijks vernieuwd wordt.