Bromfietser tegen lantaarnpaal met zijn passagier

Op de Jutphasestraatweg kwamen zaterdagavond 30 augustus om 23.58 uur een 15-jarige bromfietser en zijn 17-jarige passagier (beide uit Nieuwegein) ten val. De bestuurder en zijn passagier droegen beide geen valhelm en roken naar alcohol.

Toen de jongens uit de Ambachtsweg kwamen rijden en richting de Handelskade gingen, keek de bestuurder achterom waardoor hij uitweek naar de linkerkant van de weg en tegen een lantaarnpaal aan botste. De ambulance heeft de jongens met hoofd-, buik- en beenletsel naar het Antonius Ziekenhuis overgebracht. Daar zal ook een bloedproef van de bestuurder worden afgenomen, om te bepalen of de jongen daadwerkelijk onder invloed van alcohol was.

Woensdagmiddag instuif

Op woensdag 10 september start Buurthuis De Bongerd weer met de instuif voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De eerste middag beginnen ze met een heuse bingo. De toegangsprijs is € 1.50 en de instuif duurt van 13.30 uur tot 15.00 uur.

Elke woensdagmiddag is er wat anders te doen, dan is de toegang vrij om te tafeltennissen, tafelvoetballen, knutselen, een videospel te spelen, maar dat kan ook het maken van een krantje zijn. Heb je zelf een leuk idee vertel het de medewerkers van het buurthuis want wellicht kan het uitgevoerd worden! Buurthuis de Bongerd zit aan de Moerbeigaarde 22 en het telefoonnummer is: 030 – 60 398 08.

Koningin Emmabrug gestremd

Vanaf heden is de Koningin Emmabrug gestremd. Het straatwerk voor de brug vertoonde in de loop van deze week steeds meer gebreken. De situatie is nu dermate verslechterd door verzakkingen dat Rijkswaterstaat, die de beheerder is van de brug, het niet verantwoord vindt om er nog verkeer over te laten rijden. Zij hebben ook besloten om de brug omhoog te zetten.

De gemeente heeft de weg afgesloten en borden er bij geplaatst. Volgende week wordt er herstraat. De Emmabrug zal weer beschikbaar zijn voor het verkeer vóór de feestweek Vreeswijk.

Toneelgroep zoekt talenten!

Vanaf donderdag 4 september 2003 start er een nieuwe activiteit in buurtcentum ‘t Klokhuis: ‘Toneel voor Kids’.

Als jij al langer mee wilde doen in een toneelstuk, maar er kwam maar niets van, dan is dit nu je kans. Ben jij 10 tot en met maximaal 14 jaar, meld je dan aan en kom samen met anderen werken aan een leuk toneelstuk waarin jij misschien wel de hoofdrol mag spelen. De cursus vindt plaats in buurtcentrum Het Klokhuis aan de Nedereindseweg 401 (gebouw Time out) en begint 4 september 2003. De tijden zijn van 15.30 uur tot 17.30 uur en kost 30 euro voor 12 bijeenkomsten. (incl. een drankje).

Vervolgcursus computeren voor 55+ vrouwen

Voor het eerst dit jaar organiseert het Multicultureel Vrouwenproject voor vrouwen 55+ een vervolgcursus Kennismaken met de computer. Deze cursus is bedoeld voor vrouwen, die hun eerste computerangst kwijt zijn en al een en ander weten van het omgaan met de computer. Ook mogen vrouwen, die nog niet helemaal zeker zijn van wat ze in de basiscursus hebben geleerd, zich inschrijven voor deze zogenaamde tweede opstapcursus.

Het niveau is dus iets hoger dan de basiscursus en voor wie daar interesse in heeft, kan er kennisgemaakt worden met het programma Excel, waar bijvoorbeeld etiketten mee gemaakt kunnen worden. De vervolgcursus begint op vrijdag 3 oktober en is ’s middags van 13.00 tot 15.00 uur, de kosten zijn € 35 voor zes lessen. De cursus vindt plaats in buurtcentrum De Boog.

Zorgen over uitkeringen langdurig minima

Tijdens de Commissie SOC heeft Erwin Kordes van de PvdA Nieuwegein, in navolging van de schiftelijke vragen van GroenLinks, zijn zorgen uitgesproken over de trage uitvoering van de regeling voor de langdurige minima in Nieuwegein.

Het blijkt dat het college nog aan het studeren is en een regeling pas in december verwacht gereed te hebben. Dat vindt de PvdA in Nieuwegein veel te laat: ‘er zijn al tientallen gemeenten die het voor elkaar hebben (waaronder Utrecht)’, aldus de PvdA Nieuwegein.

Mishandeling beveligingsbeambte

Bij een controle van de vervoersmaatschappij op zaterdagavond 30 augustus omstreeks 19.00 uur, bleek dat een 25-jarige man uit Den Haag geen geldig vervoersbewijs in de tram kon laten zien. Beveiligingsmensen hielden de man aan, maar de man wilde er vandoor toen de tram bij halte Zuilenstein stopte.

Toen dit niet lukte, begon hij om zich heen te slaan waardoor twee beveiligingsmensen lichtgewond raakten. Één van hen aan het oor en één aan het been. Politiemensen kwamen te hulp en brachten de verdachte over naar het politiebureau.

55+ vrouwen maken kennis met de computer

Opnieuw organiseert het Multicultureel Vrouwenproject van de Stichting Welzijn Nieuwegein een computercursus voor vrouwen boven de 55 jaar. De cursus wordt gegeven in Buurtcentrum De Boog in Galecop en is bedoeld voor vrouwen, die niet of nauwelijks achter de computer hebben gezeten. Het is wenselijk om een computer thuis te hebben, zodat er geoefend kan worden, maar het niet noodzakelijk. De cursus beslaat 6 dagdelen en wordt gehouden in Buurtcentrum de Boog in Galecop.

De curusu start vrijdag 12 september van 10.00 uur tot 12.00 uur. In de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals het omgaan met de muis, het starten van Windows en het verwerken van een tekst. Ook is er ruimte voor een keertje internetten. De cursus is bedoeld als opstartcursus voor eventuele andere computercursussen en kost € 35,00 inclusief cursusmateriaal.

Van alles te doen in Vreeswijk

Vreeswijk is helemaal niet saai. In buurthuis Vreeswijk (op het fort) bijvoorbeeld komen alle leeftijdsgroepen de hele week samen voor een leuke cursus of club. Sommige van die clubs hebben weer wat plekken vrij voor geïnteresseerden. De volgende activiteiten hebben nog plek:

Jazzdans: elke woensdag een sportief avondje van 19.30 tot 20.30 uur. € 30,- per tien lessen.

Toneelspelen voor kinderen: elke maandag van 16.30 tot 17.30 uur voor kinderen van 4 tot 6 jaar en van 17.15 tot 18.00 uur voor kinderen van 6 tot 8 jaar, die zich alvast voor willen bereiken op een carrière in theater of film. € 15,- per tien lessen.

Koken voor mannen: elke woensdag van 9.00 tot 13.00 uur wordt een driegangenmenu gemaakt en opgegeten. € 60,- per tien lessen.

Windows / Word: voor volwassenen op maandag van 13.15 tot 15.15 uur (10 lessen, € 55,-), voor kinderen op maandag van 15.30 tot 17.00 uur (8 lessen, € 20,-).

Kinderkookcursus: elke woensdag van 15.30 tot 17.00 uur leren kinderen van 9-12 jaar koken voor € 20,- per tien lessen inclusief eten!

Klaverjassen: elke maandag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur wordt er een stevig boompje geklaverjast. € 1,- inclusief koffie!.

Zelf kleding maken: elke woensdag van 19.30 tot 21.30 uur kun je je eigen kledingontwerpen komen uitwerken. € 7,50 per maand, inclusief koffie.

Internationale dans: elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur voor 55+, zeer gezellig!

Er is natuurlijk nog véél meer te doen in buurthuis Vreeswijk. Loop gerust eens binnen (tijdens kantooruren) om het programmaboekje te halen! Inschrijven voor cursussen kan telefonisch of persoonlijk. Buurthuis Vreeswijk is te vinden op fort Vreeswijk.

Cursus ‘Op zoek naar zin’ voor senioren

15 Procent van alle senioren in Nederland heeft last van somberheidklachten. Om die somberheid te leren overwinnen organiseert Altrecht Preventie de cursus “Op zoek naar zin” voor senioren die aan de slag willen met zingevingvragen aan de hand van hun eigen levensverhaal. Op vrijdagochtend 19 september 2003 gaat de cursus ‘Op zoek naar Zin’ voor senioren van start. In de cursus staat het eigen levensverhaal van cursisten centraal. Op zoek naar zin is vooral bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar de zin van hun leven en hoe ze om moeten gaan met de tijd die voor hen ligt. De cursus is bedoeld voor vrouwen en mannen van 55 jaar en ouder. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Veel senioren vragen zich af wat de zin van hun leven is en is geweest. Juist als mensen somber zijn, komt deze vraag vaak op. Door naar de eigen levensloop te kijken, dus de verhalen uit hun eigen leven, krijgen mensen zicht op de voorbije jaren en de jaren die nog voor hen liggen.

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2,5 uur. Plaats: Utrecht, locatie Lunetten. Kosten: € 25,- (materiaalkosten). De cursus wordt begeleid door ervaren groepswerkers, werkzaam bij Altrecht Geestelijke Gezondheidszorg. Voor meer informatie en aanmelding kunt u, graag zo spoedig mogelijk, contact opnemen met Altrecht- Preventie, tel 030- 69 99 150. Contactpersoon: Mevrouw M. Eitjes en mevrouw J. Kolk.