Een gastenboek op veler verzoek

Het is eindelijk zover, De Digitale Stad Nieuwegein heeft een heus gastenboek.

Veel mensen hebben hier om gevraagd en we zouden PEN niet zijn als we hierop niet in zijn gegaan. Wel hebben we enkele opmerkingen hierover. Een gastenboek wordt vaak gebruikt om hetzelfde te zeggen, probeer origineel te zijn en hou het netjes! De redactie van De Digitale Stad Nieuwegein, uw plek op het internet.

Sportieve Vaderdag-actie

Vind jij dat jouw papa ook mee had kunnen doen aan het TV-programma Big Diet? Of dat ie überhaupt wel eens wat meer aan sport zou mogen doen? Of dat de pa van jouw vriendje of vriendinnetje aanzienlijk bredere armen heeft? Dan heeft Winkelcentrum Cityplaza een prima idee voor jou. Op zaterdag 16 juni is er een parcours aangelegd met allerlei soorten fitness apparatuur, waar vaders zich gratis en voor niets op kunnen (of moeten) uitleven. Kunnen ze op Vaderdag zondag 17 juni mooi de hele dag uitpuffen.

Vaderdag-actie:

Op zondag 17 juni is het Vaderdag. Eén keer per jaar hoeven vaders een keertje niet af te wassen, krijgen ze misschien wel een ontbijtje op bed aangeboden en mogen ze allerlei kado¹s in ontvangst nemen. Maar zoals de jingle van een vroeger Veronica-radiospelletje al zei: Odie krijg je niet zo maar; daar moet je wel wat voor doen!¹ Dus dan laat je hem gewoon de zaterdag daarvoor maar eens goed zweten. Er is dan namelijk op Winkelcentrum Cityplaza een behoorlijk parcours uitgezet met allerlei soorten fitness apparatuur. Voor de winnaars is er een aantal fraaie prijzen beschikbaar.

Bridgen in de zomermaanden

Tijdens de ‘zomerstop’ van de bridgeclub BCN is er in de zomermaanden dit jaar wederom gelegenheid alsnog gezellig te bridgen en wel op de Maandag-avonden, terwille 18 en 25 juni, 2, 9,16, 23 en 30 juli en 6 en 20 augustus aanstaande.

Gebridged wordt er in het clublokaal van S.V. Geinoord in het Parkhout te Nieuwegein. Tel.: 030-6062659. Aanvang 19.45 uur (Aanmelden uiterlijk vóór 19.40 uur). Er worden 24 spellen per avond gespeeld en er zijn prijzen voor iedere groep. Tevens kan men zich tijdens de bridge-avond plaatsen voor de grote slotfinale op maandagavond 27 aug. 2001. Het inschrijfgeld is fl. 6,00 per paar.

De kermis is neergestreken

Van vrijdag 1 juni tot en met woensdag 6 juni is het weer kermis in Nieuwegein.

Op vrijdag 1 juni om 15.30 uur opent wethouder Bert Lubbinge de jaarlijkse kermis in de schiettent. De kermis is op het manifestatieterrein bij sportcomplex Merwestein.

Een nieuwe attractie voor Nederland is de Canonball (zie foto op de achtergrond). In deze spectaculaire attractie zitten twee personen samen in een wereldbol, die vervolgens 40 meter de lucht in wordt geschoten. Als de twee personen stil kunnen blijven zitten draait de bol niet; als ze wel bewegen gaat de bol ook nog ronddraaien.

Wat altijd al een grote trekker was – en dus ook nu weer op de kermis staat – is de Move It. In de Move It ‘ga je over de kop, draai je rond, ga je snoeihard en word je helemaal gek’.

De kermis draait op: vrijdag 1 juni 2001 van 15.30 tot 24.00 uur, zaterdag 2 juni 2001 van 13.00 tot 24.00 uur, zondag 3 juni 2001 van 13.00 tot 23.00 uur, maandag 4 juni 2001 van 13.00 tot 23.00 uur, dinsdag 5 juni 2001 van 15.30 tot 23.00 uur en woensdag 6 juni 2001 van 13.00 tot 23.00 uur.

Kinderboerderij IJsselstee gaat open

Kinderboerderij IJsselstee in Nieuwegein gaat na de Pinksterdagen weer open. Vandaag heeft de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) medegedeeld dat alle kinderboerderijen zonder verdere maatregelen weer open kunnen voor het publiek.

De mededeling van de SKBN kwam als een verrassing, omdat vorige week nog werd geadviseerd de kinderboerderijen pas 30 dagen na de laatste ruiming weer te openen. Het is niet mogelijk direct open te gaan, omdat eerst al de mest opgeruimd moet worden. Ook ligt er, verspreid over verschillende plaatsen, voer en stro en wordt er aan de riolering gewerkt. Daarnaast is de beheerder bang dat tijdens de Pinksterdagen een zeer groot aantal mensen de kinderboerderij zal bezoeken. Voor de dieren, en vooral voor de pasgeboren dieren, zou dit een te grote overgang van stilte naar drukte zijn.

Aanhouding inbreker

De politie heeft op woensdagavond omstreeks kwart over tien een auto-inbreker aangehouden.

Een getuige had gezien dat de jongen, een 18-jarige Nieuwegeiner, op de Menuetlaan had ingebroken in een auto. De gealarmeerde politie kon de dader ter hoogte van de Nedereindseweg aanhouden. Op het politiebureau werd bij de verdachte geld teruggevonden dat vermoedelijk uit de auto gestolen is.

Belastingstelsel 21e eeuw

Op donderdagavond 21 juni 2001 organiseert Rabobank Nieuwegein, de bank van Nieuwegein, wederom een presentatie over de gevolgen voor uw hypotheek na de invoering van het nieuwe belastingstelsel. Op haar site op De Digitale Stad Nieuwegein informeert de Rabobank Nieuwegein u uitvoerig en kunt u zich inschrijven op één van de nuttige presentatie-avonden.

Laat u informeren over welke gevolgen dit kan hebben voor uw situatie! U komt toch ook?

Man betaalt politie met vals geld

Op woensdag heeft een 24-jarige Nieuwegeiner op het politiebureau met vals geld betaald.

De man was naar het politiebureau gekomen om een openstaande boete van een kennis te betalen. Toen de man het bureau verlaten had kwam de politieagent erachter dat het geld vals was.

Omdat de politie wist dat de man terug zou komen om zijn verzekeringsbewijs te tonen, is gewacht tot hij zich meldde. De man kwam inderdaad enkele minuten later aan de balie en is daarop aangehouden. Na verhoor is de man weer vrijgelaten. Hij verklaarde zelf genept te zijn en wist niet dat het geld vals was.

Inning openstaande boetes

De politie heeft op woensdag 69 personen bezocht die nog boetes hadden openstaan. Indien zij de boetes niet konden betalen, dan werden zij in hechtenis genomen of werden waardevolle goederen in beslag genomen.

Drie aanhoudingen zijn daarbij verricht, waarvan twee personen na betaling van boetes weer zijn vrijgelaten. Eén auto is buiten gebruik gesteld. De overige zaken zijn direct afgehandeld door onder andere betaling van boetes.

Inning openstaande boetes

De politie heeft op woensdag 69 personen bezocht die nog boetes hadden openstaan. Indien zij de boetes niet konden betalen, dan werden zij in hechtenis genomen of werden waardevolle goederen in beslag genomen.

Drie aanhoudingen zijn daarbij verricht, waarvan twee personen na betaling van boetes weer zijn vrijgelaten. Eén auto is buiten gebruik gesteld. De overige zaken zijn direct afgehandeld door onder andere betaling van boetes.