Tandarts

Om de één of andere duistere reden is het me gelukt mijn gebit vele jaren te verwaarlozen. Ik ben niet bang voor de tandarts, dus dat is niet de oorzaak. Jaren geleden was mijn gebit pico bello in orde, dus ach, wat maakt een keertje overslaan uit, zal ik toen wel gedacht hebben. Na een paar keertjes overslaan, begon zich toch iets in mijn hersenen te roeren van: ‘nou moet je toch eens een afspraak gaan maken, hoor.’
Nadat de eerste stukken van mijn kiezen waren gesprongen, werd een bezoek aan de tandarts urgenter, maar er kwam altijd weer iets tussendoor dat op dat moment belangrijker leek. Toen na drie afgebrokkelde kiezen ook nog eens een verstandskies doorkwam, moest ik onder ogen gaan zien dat er opeens een schrikbarend aantal jaren voorbij was gegaan en het nu echt hoog tijd werd iemand eens professioneel naar de ruïnes in mijn mond te laten kijken.Na mijn eigen tandarts op veel verschillende momenten gebeld te hebben zonder contact te krijgen, besloot ik dan maar bij een ander te proberen. Met hetzelfde resultaat, vreemd genoeg. Mijn zus bracht raad: probeer mijn tandarts eens mij of die van je zwager. Zo gezegd zo gedaan. Haar tandarts zat al vol, dus heb ik die van zwager maar gebeld.
‘Ik heb wel een beetje achterstallig onderhoud, hoor’, meldde ik de assistente braaf. ‘Oh dat kan niet, hoor’, wees ze me terecht, ‘dan moet u eerst ergens anders uw gebit in orde laten maken, anders kunnen we u niet aannemen’. Ik was stomverbaasd en reageerde: ‘maar ik betaal er toch voor?’. Nee, er was geen enkele discussie mogelijk, ik moest eerst maar bij een andere tandarts mijn gebit laten herstellen en dan mocht ik wel terugkomen. Ik heb me ingehouden bij zoveel onbenul en uiterst keurig verteld dat ik dit geen juiste aanpak vond en me bij een andere tandarts zou vervoegen, als vaste patiënt natuurlijk.Ten einde raad probeerde ik nog één keer ik mijn eigen tandarts, en hoera, eindelijk contact. De assistente was reuze blij dat ik na al die jaren weer eens zou langskomen. Over een paar weken gaan ze daar lekker de boel weer in orde voor me maken, en volgens mij zijn ze allang blij dat ik op deze manier toch maar mooi bijdraag aan hun oudedagsvoorziening.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren