Wtilof-koolraap stamppot met oude kaas

Een lekkere andere stamppot maar net even anders. Heerlijk met procureur of schouder karbonade.

Nodig voor 4 personen:

5 stronken witlof
1 koolraap
1 grote ui gesneden
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 theelepels kerrie
6 grote vast kokende aardappelen, ik gebruik expres geen kruimige aardappel want witlof bevat veel vocht.
7 zwarte peperkorrels en 3 jeneverbessen in vijzel fijn stampen.
200 gram geraspte oude kaas
250 gram ham in blokjes
Snufje nootmuskaat
150 ml crème fraiche
Zeezout
Olie

De witlof snijden, de bittere kern gewoon gebruiken.
De koolraap snijden.

In weinig water met wat zout de witlof en koolraap koken.

De aardappelen schillen en gaar koken.

De hamblokjes in weinig olie even bakken samen met een gesneden ui ,de gehakte knoflook, de peper, kerrie, nootmuskaat en jeneverbes.

In een vergiet de witlof, aardappelen en koolraap stampen, nodig om overtollig vocht weg te stampen.

Alles over doen in een pan, daarbij de ham met de kruiden en de crème fraiche.

Alles goed mengen en dan de kaas erdoor.

Heerlijk met procureur of schouder karbonade.
Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren