Stop met geldverslindende brochures

GroenLinks Nieuwegein wil het gebruik van geldverslindende brochures door de gemeente terugdringen. Bij het toelichten van plannen wordt regelmatig gebruik gemaakt van zeer dure glossy brochures die na korte tijd weer in een la verdwijnen omdat de volgende fase in de beleidsvorming is aangebroken. In gemeentelijke commissies is daar al herhaaldelijk op gewezen.

Onlangs werd een zeer tijdelijke brochure over de plannen met de Lekboulevard en Hoog Zandveld gepresenteerd. Het bleek een brochure te zijn van 30 euro per stuk!

Een simpel rekensommetje komt dan uit op 15.000,- euro bij een oplage van 500.

GroenLinks acht de tijd nu gekomen om paal en perk te stellen aan het gebruik van dergelijke dure uitgaven en vraagt het College van B&W zorg te dragen voor terughoudendheid op het gebied van tijdelijke drukwerken. In de ogen van GroenLinks is zuinigheid geboden in dit soort zaken die met gemeenschapsgelden worden bekostigd en waar in feite elke burger aan mee betaalt. Daarom stelt zij de volgende vragen:

01. Is het College bekend met het regelmatig verschijnen van dure brochures in de beleidsvoorbereiding?

02. Is het College het met de fractie van GroenLinks eens dat zuinigheid is geboden op het gebied van zeer tijdelijke documenten en brochures?

03. Is het College bereid erop toe te zien dat beleidsvoorbereidende brochures met gepaste financiële terughoudendheid worden uitgevoerd?

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren