Stamppot rode kool

Terug van vakantie even wennen aan de herfst hier in Nederland, dus gisteren de eerste stamppot van dit seizoen gemaakt.

Nodig voor 4 personen:

1 rode kool (ongeveer 1 kilo)
1 kilo gram geschilde kruimige aardappelen
3 kruidnagels
3 jeneverbessen
halve eetlepel kaneel
8 zwarte peperkorrels
zout naar smaak
4 sjalotten
3 knoflook teentjes
roomboter
250 gram spekjes
appelcompôte

De rode kool in grove stukken snijden en wassen, samen met de aardappelen in een pan water zacht opzetten.

De kruidnagels, jeneverbessen en peper pletten in een vijzel en samen met de gehakte sjalotjes, kaneel, knoflook en zout erbij doen.

Gebruik weinig zout, ivm. de spekjes.

Koken tot gaar en afgieten.

Ondertussen in ruim roomboter de spekjes zacht bakken.

Stampen, vooral niet te fijn, het is heel lekker om stukjes rode kool en ardappel terug te vinden in deze stamppot.

De spekjes en de boter waarin ze gebakken zijn erbij en goed spatelen.

Als laatste een half potje appelcompôte erbij en goed mengen.

Zelf geserveerd met verse sausijzen.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren