Soedanese bruidsschat tijdens ‘Thee-in’

Het Multicultureel Vrouwenproject van de Stichting Welzijn organiseert op dinsdag 30 maart van 13.00 tot 15.00 uur de multiculturele ‘Thee-In’ voor vrouwen uit alle culturen en van alle leeftijden. Deze keer staan vrouwen uit Soedan centraal.

Soedan kent al ruim twintig jaar een burgeroorlog tussen het noorden en de rest van Soedan. Het noordelijke gedeelte van Soedan, dat voornamelijk Islamitisch is, onderdrukt de rest van Soedan, zwarte mensen voelen zich gediscrimineerd door de lichter gekleurden. De burgeroorlog heeft 5 miljoen slachtoffers geeist, iets wat wij ons in Nederland nauwelijks realiseren. Het conflict lijkt nooit opgelost te kunnen worden. Het is bijna onmogelijk om elkaar te kunnen vergeven en het conflict bij te leggen.

Erg moedig is het daarom, dat er drie totaal verschillende Soedanese vrouwen de thee-in willen voorbereiden. Alle drie komen zij uit een ander gebied met andere culturele gewoontes en religies. Gebieden, die met elkaar in oorlog zijn. De drie vrouwen stappen over hun politieke tegenstellingen heen en willen een gezamenlijk Soedan presenteren met de mooie dingen van hun cultuur. Zo zullen zij voorwerpen laten zien, die gebruikt worden bij huwelijksceremonies en andere belangrijke gebeurtenissen. Ze zullen vertellen over de onderdanigheid van de Soedanese vrouw aan haar man en over hoe dan aan het veranderen is. Ze vertellen over de bruidsschat, die afhankelijk is van de lengte van de bruid. Is zijn lang, dan is zij mooi en dus meer geld of goederen waard. Ook de moderne Soedanese vrouw zal ter sprake worden gebracht.

Afrikaanse muziek en lekkere hapjes zullen niet ontbreken en als de sfeer goed is, kan er gedanst worden. De thee-in wordt gehouden in Buurtcentrum Kerkveld, Kerkveld 63 te Nieuwegein. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage op prijs wordt gesteld. Er is kinderopvang. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Voor informatie: Multicultureel Vrouwenproject, Lenie Winter, tel. 030 – 60 337 48.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren