Rundubos verpietert

Jaren geleden is, in aanwezigheid van de president van Namibië, het Rundu bos in Galecop geopend. De bedoeling was toen om in Nieuwegein een vrij groeiend bos te creëren met net als in Namibië een droge tijd en regentijd en bijbehorende vegetatie. Daartoe werd onder meer een sluis aangelegd om die natte en droge omstandigheden te kunnen regelen.

De bezoeker die nu het bos bezoekt vindt echter niets meer terug van dien aard. De sluis wordt nooit gebruikt om natte of droge tijden te veroorzaken, het naambord Rundubos is verdwenen. Kortom van de oorspronkelijke bedoeling komt niets terecht.

De werkgroep Rundu heeft dit vorig jaar aangekaart in een gesprek met het MEC, waarbij ook een ambtenaar van milieuzaken aanwezig was, met als doel naar oplossingen te zoeken. Ook met het wijknetwerk Galecop is hierover overleg gevoerd waarbij men wel voelde voor de instelling van een onderhoudsgroep van Galecopse omwonenden c.q. vrijwilligers, ondersteund door zomogelijk de I.V.N.. Van de zijde van de gemeentelijke organisatie is hierover niets meer vernomen sinds april 2003.

De GroenLinks fractie maakt zich derhalve ernstig zorgen over het behoud van het Rundu bos en stelt in een brief vragen aan het College van B & W.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren