Roma vrouw vertelt over haar leven in de Thee-In

Elke laatste dinsdag van de maand is er thee-in voor vrouwen van alle culturen. 27 juni aanstaande is de laatste Thee-In van dit seizoen. Dat betekent dat er in juli geen thee-in zal zijn. Deze keer zal Kostana Jovanovic vertellen over haar leven als Roma-vrouw. Zigeuners zijn als groep bekend in Nieuwegein.

Zij zijn niet geliefd en worden gediscrimineerd. “Zigeuner” is een scheldwoord, iets dat veel mensen niet weten. De eigenlijke naam is Roma. Een groep kwam in de zeventiger jaren naar Nederland en kwam voor een deel naar Nieuwegein. De Roma in Nieuwegein hebben het moeilijk. “Ze moeten zich maar eens aanpassen,” zegt bijna iedereen. Maar hoe moeilijk is het om je aan te passen als je geen Nederlands spreekt, geen werk hebt, geen toekomstperspectief?

Het is heel moedig dat Kostana Jovanovic wil spreken over haar volk en over haar eigen leven. Zij heeft onlangs een organisatie opgericht. Het zal een interessante afsluiting zijn van dit seizoen. De thee-in wordt gehouden in Buurtcentum Kervkeld aan het Kerkveld 63a. Er is beperkte kinderopvang tot 4 jaar. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren