PVN 2 kampioen en promoveert naar de 1e klasse

Na een indrukkende reeks wedstrijden zijn de heren van Petanque Vereniging Nieuwegein 2 (PVN 2) kampioen geworden in hun klasse. Door deze reeks overwinningen is het team uit Nieuwegein gepromoveert naar de 1e klasse. Het team, bestaande uit James Tji, John Schimmel en Istvan Elsendoorn, zijn als nieuw triplette team begonnen in de 2e klasse van de nationale competitie in zone B.

De eerste competitiedag begonnen PVN2 vrij voortvarend met drie winst partijen in het pittoreske Hoorn. De tweede dag werd het nog een groter feest in Hilversum, hier werd met vier gewonnen partijen.

Op de laatste competitiedag in Alpen aan de Rijn stonden de Nieuwegeiners op de 2e plek in het algemeen klassement. Hans van de Velden: ‘Het kwam er op neer dat alle drie de partijen, die het team die dag moesten spelen, moesten winnen om bij de 1e 3 teams te eindigen. Zo gezegd zo gedaan, de heren wonnen de 1e partij met 13-1, de 2e partij werd al wat moeilijker maar deze werd ook gewonnen met 13-5. De laatste partij kwam het erop aan, het was een taaie tegenstander waarbij we ons beste plaats en schiet werk moesten laten zien om tot de eindoverwinning te komen. Deze partij werd op spannende wijze afgesloten met een 13-7 overwinning.’ Door deze overwinning zijn de heren van PVN 2 die dag kampioen geworden met 10 winstpartijen en een saldo van 58+. Volgend jaar dus 1e klasse spelen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren