Open Taijidag 2004 in Merwestein

Op zaterdag 20 november organiseert de Stichting Taijiquan Nederland (STN) de Open Taijidag 2004. Alle taiji-geïnteresseerden zijn welkom. Het maakt niet uit of je lang, kort of zelfs helemaal (nog) geen taijiquan beoefent. Voor beoefenaars is er een vormcompetitie en een pushing-hands-competitie. Naast de competitie heeft iedereen de gelegenheid om workshops te volgen, demonstraties te bekijken, informatie te vergaren en / of spulletjes te kopen of verkopen op de Taijimarkt, vrij te trainen in een oefenzaal en natuurlijk om ervaringen en kennis uit te wisselen met al die andere taiji-geïntereseerden die ook aanwezig zijn.

Taijiquan (ook wel geschreven als tai chi chuan) is een eeuwenoude bewegingskunst die ontstaan is in China. Taijiquan werd oorspronkelijk voornamelijk als vechtkunst beoefend, maar wordt vandaag de dag veel breder toegepast. Zo vinden op dit moment veel taijibeoefenaars baat bij de positieve effecten op hun gezondheid, zowel fysiek als mentaal en concentreren hun training meer op de gezondheidsaspecten dan op de gevechtsaspecten. Maar taijiquan als vechtkunst (‘pushing hands’) kent nog steeds vele enthousiaste beoefenaars. Sterker nog: dit aantal is groeiende.

De Stichting Taijiquan Nederland (STN) is al bijna twintig jaar actief als verspreider van taijiquan in Nederland en als platform voor verdere ontwikkeling van taijibeoefenaars. Om iedereen vrijblijvend kennis te laten maken met taijiquan (of om de gelegenheid te bieden de reeds aanwezige kennis te verdiepen) organiseert de STN jaarlijks de Open Taijidag.

De Open Taijidag 2004 wordt georganiseerd in Sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. Deze locatie is zowel met de auto als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. Tijdens de Open Taijidag 2004 zal van meerdere zalen van het sportcomplex gebruik gemaakt worden. Workshops, vrij trainen, competitie en taijimarkt vinden namelijk tegelijkertijd plaats. De entreeprijs bedraagt 7 Euro, kinderen jonger dan 10 jaar mogen gratis naar binnen en de workshops kosten 5 Euro per stuk. Een kleine prijs voor een groot taijifestijn!

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren