Mei 2015: herdenking 70 jaar bevrijding

In mei 2015 zal het 70 jaar geleden zijn dat de geallieerden ons land hebben bevrijd. Reden genoeg voor het 4 en 5 Mei Comité in Nieuwegein om deze herdenking niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Zo organiseert het comité in samenwerking met het Kunstenaarscentrum Nieuwegein een concours voor alle (amateur)kunstenaars in Nieuwegein. 

Het thema van deze wedstrijd luidt: “70 JAAR VRIJ!?” Deelnemers aan deze wedstrijd kunnen zich tot 20 oktober aanmelden bij Marco Zwarts van het 4 Meicomité: m.zwarts@freeler.nl. Informatie over deze wedstrijd is bij hem te verkrijgen.

De deelnemers zullen hun werken, met een maximale afmeting van 1 m2, voor eind maart 2015 moeten inleveren. Hierna zal een deskundige jury, onder voorzitterschap van de bekende Nieuwegeinse journalist en programmamaker Ad van Liempt, de ingezonden werken beoordelen. De ingezonden werken zullen samen een expositie gaan vormen op diverse plekken in Nieuwegein. Het is de bedoeling dat de drie beste werken te zien zullen zijn tijdens de herdenking volgend jaar, tijdens welke de jury ook de winnaar bekend zal maken. Ook zal het Nieuwegeinse publiek een favoriet mogen aanwijzen.



De prijzen bestaan uit ondermeer een presentatie op 4 mei 2015, twee weken exposeren in het Kunstenaarscentrum Nieuwegein, een voor de gelegenheid toepasselijk boek en er is uiteraard ook een publieksprijs.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren