‘Man oh Man’

Het WK 2014 is voor Nederland goed begonnen. Spanje werd vernederd en ook Australië en Chili zijn verslagen. Nu Mexico nog. Onze columniste Willeke Stadtman neemt onwetende vrouwen bij de hand en laat alwetende mannen verrassen met haar kundige commentaar. De rubriek ‘Appels & Peren’ heet tijdens het WK voetbal dan ook ‘Oranje Appels & Peren’.

De column en de wat kortere blogs zullen in een hogere frequentie dan normaal verschijnen. Vanuit Sao Paulo (Brazilië) zijn er bijdragen van onze speciale buitenlandcorrespondent, Lucie Vriesema (dochter van). Zij zal zich meer richten op de randverschijnselen. Deze keer weer een bericht uit Brazilië.

Lucie: ‘Soms vergeet je tijdens het WK bijna dat het om voetbal gaat. Vooral tijdens de volksliederen. Je gedachten dwalen af en voor je het weet zit je alleen nog te kijken naar de tatoeages, kapsels en baarden. Hoeveel tijd besteedde zo’n Nigel de Jong aan het kiezen van zijn tribal tattoo, voordat hij hem liet zetten? Hoe duur is Neymar’s haargel? Hoeveel extra trainingstijd gebruikt Hulk om zijn bodybuilderslook op peil te houden? Zou zo’n baard niet extra warm zijn? Wie in het team durfde zich als eerste het überhippe jaren ’30 kapsel aan te meten? Pas als het publiek applaudiseert kom je weer bij zinnen. Oh ja, ze gaan ook nog iets met een bal doen.’ Vandaag de tiende column met als titel: Man oh Man.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren