Koken met PEN: ‘Kip Korma Vadouvan stijl’

Deze week maakt onze ‘kookgek’ Eric Dekker een Franse variant op garam masala, Kip Korma Vadouvan. Kip Korma is een beproefd recept met Garam Masala, ‘ik doe het met de Franse variant, Vadouvan’ aldus Eric.

Nodig voor 4 personen:

8 kippendijen
3 eetlepels vadouvan
2 cm gember
1 voet knoflook
250 ml yoghurt
1 rode peper
1 grote ui
3 tros tomaten
400 gram peultjes
100 ml water
Boter
Peterselie
Peper zout

De gehakte gember, knoflook, peper en ui met de gesneden tomaten in wat boter aanzetten, daarbij de Vadouvan, water en yoghurt en aan de kook brengen. Ongeveer kwartier pruttelen en dan in een keukenmachine of met een staafmixer pureren.

Belangrijk in dit gerecht is de roomboter, géén olie, i.v.m. de romige smaak.
Opnieuw aan de kook brengen en de kippendijen in deze saus ongeveer 40 minuten smoren.
Als het te dik wordt wat kokend water erbij doen.

De peultjes koken en op het laatst erdoor scheppen. Eventueel op smaak brengen met wat zout.

Lekker met basmati rijst of gewoon gekookte aardappelen.
Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren