Koken met pen: Witlof stamppot

Gisteren had ik zin in een stamppot, maar dan anders, online een beetje gespeurd en ik vond er verschillende, maar niet een sprak me erg aan, dus deze zelf verzonnen en het resultaat was buitengewoon smaakvol.

Voor 4 personen nodig :

1 kilo aardappelen
800 gram witlof zonder bittere stronk
peper, zout naar smaak
250 gram oude geraspte kaas
250 gram ham blokjes
roomboter
handvol bieslook en handvol peterselie fijngehakt
4 sjalotjes
200 gram brie
150 ml melk
snufje nootmuskaat
2 laurier blaadjes

De aardappelen schillen en koken en afgieten
De witlof samen met de sjalotjes koken
In steel pannetje melk koken met 2 laurier blaadjes en nootmuskaat
In een pan een klontje roomboter smelten en daarin de ham blokjes 10 minuten bakken, na 5 minuten de brie mee smelten en de laatste minuten de bieslook en peterselie erbij.
De aardappelen, witlof , sjalotjes, ham blokjes met brie en kruiden bij elkaar doen, de melk erbij, goed stampen en de geraspte oude kaas erdoor spatelen, peper en zout naar smaak en voila!

Een smaakvolle stamppot.

Lekker met gebakken of gegrilde saucijzen of chipolata worstjes.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren