Kijk op kerk

Wintermarkt
De jaarlijkse wintermarkt van de PKN in Nieuwegein-Noord wordt op zaterdag 26 november gehouden in het Geinlicht (Nedereindseweg 1) van 10.00 uur tot 15.00 uur. Ook is er vanaf 12.00 uur weer erwtensoep met stokbrood verkrijgbaar.
Jeugddiensten
Zondag 27 november is er een jeugddienst om 10:45 uur in De Voorhof (Wiersdijk 8b). Spreker Tiemen Westerduin zal dan spreken over het thema: ‘Een hopeloos geval’ n.a.v. het verhaal van de genezing van de melaatse zoals in Markus 1: 40-45 opgetekend staat. De eigen band o.l.v. Wouter Ruitenbeek zal de muzikale begeleiding verzorgen.
Gemeente ‘Het Anker’ te Nieuwegein organiseert op 27 november om 17:00 uur een jongerendienst rond het thema ‘Het Spijt Me’. Allerlei vragen over schuld en verontschuldiging zullen hierbij aan bod komen, in woord en beeld. Protestante pionier Taco Koster zal een praatje verzorgen en uiteraard is er, zoals altijd, weer voldoende ruimte voor muzikale ondersteuning. De dienst vindt plaats in het kerkgebouw aan de Lupinestraat 11 te Nieuwegein.
Adventskrans maken
Aan het begin van de advent kunnen liefhebbers op zaterdagochtend 26 november een adventskrans te maken voor thuis. Het aansteken van de vier kaarsen, elke week eentje meer, symboliseert de groei naar het licht van Kerstmis. Behalve de gezelligheid van het samen bloemschikken, krijgt u ook informatie over de geschiedenis en het gebruik van deze krans. Er is ruimte voor maximaal 23 personen. Op zaterdag 26 november 2011 10.00 – 12.30 uur in de Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8.
Kosten: € 25,- voor een compleet pakket met strokrans, groene takken, paars lint, vier kaarsen met kaarsenhouders of vier houders met waxinelichtjes, inclusief koffie of thee, bij aanvang van de dag te voldoen. Opgave: catechese # tabor-nieuwegein (punt) nl ** of 030-604 7000, Rianne Driessen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren