Ids Waterbolk wint gouden racket

Afgelopen week vond bij Tennisvereniging Rijnhuyse de zesde editie van het Kapsalon van Doorn Open Jeugdtoernooi plaats. Het thema van deze 2014 editie was: Jij Bent De Ster. Ook dit jaar liet Rijnhuyse zien dat tennissen niet alleen draait om winnen, maar vooral om plezier. Een belangrijk onderdeel van het toernooi is dan ook de uitreiking van het gouden racket aan de meest sportieve speler. Dit jaar won Ids Waterbolk uit Bennekom het racket. Zijn ouders reden niet alleen af en aan tussen een toernooi in Leeuwarden en Nieuwegein, maar ook liet Ids een sportieve houding op de baan zien. De fiets werd dit jaar gewonnen door Xander Schijvens, die met zijn zelfgemaakte foto de meeste ‘vind-ik-leuks’ op Facebook verzamelde.

Het toernooi van Rijnhuyse staat bekend als het leukste jeugdtoernooi van de regio. Linda de Leeuw van de toernooiorganisatie: ‘Om ervoor te zorgen dat het toernooi elk jaar nog leuker wordt, zullen we de komende jaren steeds een ander thema kiezen”.

Nieuw dit jaar was Tenniskids, dat onlangs geïntroduceerd is door de KNLTB. De kinderen worden hierbij ingedeeld in verschillende kleurencategorieën. Jonge kinderen beginnen op een kleiner veld en met grotere en zachtere ballen. Hierdoor is de instap makkelijker en beleven de kinderen direct plezier aan tennissen. Dit past perfect bij het toernooi, aldus Christine Ellens. We hebben daarom voor de allerkleinsten op woensdagmiddag een apart toernooi georganiseerd. Maar liefst 65 kinderen deden hieraan mee! Aan alle reacties was duidelijk dat kinderen het heel erg leuk vonden.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren