Geslaagde hennepactie

Afgelopen week werden in Nieuwegein vijf hennepplantages ontruimd. Totaal aantal planten: 802. Op maandag 9 februari werd in een woning aan de Meester J.J.M. Hamersstraat een kwekerij aangetroffen met 107 planten. De 53-jarige bewoner werd daarbij aangehouden. Een 52-jarige bewoonster van de Vredebestlaan had ook een hennepplantage in haar woning met 190 planten.

Dinsdag 10 februari werd een bedrijfspand aan de Zeelandhaven onderzocht. Er werd een complete inrichting voor het kweken van hennep aangetroffen, maar geen planten. De twee eigenaren, een 39-jarige man en een 45-jarige man, beiden uit Nieuwegein, werden aangehouden en op het politiebureau verhoord.

Aan de Torenvalk werd ’s middags een hennepplantage ontdekt in een woning. De 47-jarige bewoner had zijn zolderetage ingericht als kwekerij. Er werden 237 planten aangetroffen. De verdachte bleek ook illegaal stroom te hebben afgetapt. Een 39-jarige bewoner aan de Hermesbrug gebruikte zijn zolder eveneens als ‘goudmijn’. Zijn 268 planten werden vernietigd. Ook hij tapte illegaal de stroom af. De politie kwam de plantages mede op het spoor dankzij de anonieme meldlijn, 0800-7007.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren