Fort Vreeswijk: Pret met je skelet

Woensdag 14 oktober zijn kinderen van groep 3 t/m 8 welkom om mee te doen met de workshop ‘Pret met je skelet.’

Iedereen weet dat je met een beetje pech een bot in je arm of been kunt breken door onvoorzichtig spelen en sporten. Dat we nog veel meer botten hebben waar we zuinig op moeten zijn, is veel minder bekend. In de workshop ‘Pret met je skelet’ gaan we met jou onderzoek doen naar de eigenschappen van botten en naar materialen die botten kunnen vervangen.

Door middel van proefjes gaan we ontdekken dat het vervangen van delen van het menselijk lichaam ook techniek is. Daarnaast leren ze onderdelen van het skelet benoemen zodat ze na de workshop weten dat sesam-gebeente, ellepijp en voetwortelbeentje geen namen zijn van snacks, maar namen van botten die ervoor zorgen dat ons lichaam niet als een pudding in elkaar zakt.

Voor de jongste kinderen van groep 1 en 2 is er een speciaal programma. Voor hen is er een voorleesmiddag door de Bibliotheek De Tweede Verdieping. Vanaf 14.00 uur ben je welkom. Je kunt dan alvast een heleboel kinderboeken bekijken die gaan over je lijf. De Bibliotheek De Tweede Verdieping neemt van alles voor je mee!

Het programma begint om 14.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Entree is € 1,= en opgeven van te voren is nodig, want er is maar beperkt plaats! Opgeven voor deze middag kan door een mail te sturen naar: dorpshuisvreeswijk@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren