Edwin Kompier pakt prijs in Belgische koers.

Zondag 2 mei jongstleden stonden de belofterenners, Sjors Clevers, Stefan van Dorrestein, Edwin Kompier en Maarten v.d. Sanden, van de W.V. het Stadion aan de start van een 152 km (13 x 11,7 ) lange koers voor beloften en elite met/zonder contract, in Gooik, België. Onder hen ook renners van o.a. ploegen als Vlaanderen T-interim, Flanders, Chocolade Jack en Jong Vlaanderen 2016 (leider in de Belgische topcompetitie). In totaal 80 renners aan de start w.o. 6 contractrenners.

Het was een golvend parkoers met één pittig klimmetje. Vanaf de eerste ronde ontstond er al een kopgroepje. Edwin nam Sjors mee en zij reden beiden naar deze groep toe die in de tweede ronde uit 40 renners bestond. Ongeveer 5 clubrenners en de rest van Belgische topploegen.

Door constant vol te rijden bleven er na 80 km nog 23 renners over. Stefan en Maarten kregen het langzaam in het peloton wat moeilijk en moesten resp. in de 3e en 5e ronde de koers verlaten. Sjors en Edwin konden goed mee in de kopgroep. In een ultieme vluchtpoging op ongeveer 100 km trachtte Sjors met enkele renners te ontsnappen, echter zij werden teruggepakt net voor de klim. Door flink doortrekken van de kopgroep bleef Sjors en nog een renner van Vlaanderen T-interim achter. Alleen verder was gekkenwerk en zij wachtte op de achtervolgers.

Nadat Sjors werd ingehaald, haalde de koersjury dit groepje keurig in en konden ook zij in de 10e ronde de koers verlaten. Sjors reed op dat moment achterin de groep en werd als 32e geklasseerd. (30 prijzen, dus dat was balen). Was hij als 23e doorgereden, had ‘ie dus ook prijs gereden in deze koers met een € 3000,= aan prijzengeld.

Edwin bleef goed volgen en deed geen gekke dingen. In de laatste twee ronden werd dan ook de gehele kopgroep aan flarden gereden en kwam Edwin als 7e over de meet met uiteindelijk een leuk prijs.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren