Doseerpaal slaat zelf toe

De doseerpaal bij de gevangenis van Nieuwegein heeft afgelopen maandag weer toegeslagen. Vaak is de paal zelf slachtoffer van vandalisme maar deze keer ging de doseerpaal 7 minuten voor 14.00 uur omhoog, en dat is 7 minuten te vroeg. Hierdoor raakte een auto zwaar beschadigd en moest de bestuurder van de personenwagen door ambulancemedewerkers nagekeken worden.
De doseerpaal staat al lange tijd ter discussie en is geplaatst om te zorgen dat er per etmaal niet meer dan 3500 voertuigen gebruik maken van de brug over het Merwedekanaal. Alleen voor hulpdiensten als politie, brandweer en ambulance wordt een uitzondering gemaakt. Hierdoor heeft het industriegebied maar één uit- en invalsweg en moeten inwoners uit bv. Nieuwegein vele kilometers omrijden om naar de winkels op het industriegebied te gaan.
De tijden worden goed aangegeven wanneer je door de sluis mag, maar de doseerpaal is onbetrouwbaar. De gedupeerde bestuurder: “Ik ben het er absoluut mee eens dat de tijden waarop de doseerpaal omhoog gaat duidelijk wordt aangegeven. Het grote probleem was echter dat de paal 7 minuten voor de aangegeven tijd omhoogkwam terwijl wij eroverheen reden. De programmering laat te wensen over.” De bestuurder zal de schade verhalen bij de eigenaar van de doseerpaal.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren