Dieren in dierenweides weer los

Na overleg met het Ministerie van Landbouw en Visserij (LNV) heeft de gemeente Nieuwegein besloten om de vogels in de dierenweides weer los te laten lopen. Daarnaast keren de andere dieren weer terug in de dierenweides. De kinderboerderij blijft voorlopig nog gesloten voor publiek.

Tot op dit moment heeft de gemeente Nieuwegein de vogels uit voorzorg opgehokt gehouden. Nieuwegein ligt nu ruim twee weken buiten het ophokgebied. Nu de dieren ruim zeven weken ‘op’ elkaar zitten, wordt de kans dat de dieren andere ziekten van elkaar krijgen steeds groter. Wethouder Corrie van Rooijen is vanuit het oogpunt van dierenwelzijn blij met deze mogelijkheid.

Ruim zeven weken geleden heeft de gemeente Nieuwegein de dieren in de dierenweides opgehokt. Volgens het ministerie van LNV mag de gemeente Nieuwegein de dieren in de dierenweides en kinderboerderijen loslaten mits er geen mensen direct bij de dieren kunnen komen. De dierenweides zijn afgesloten ruimten en daar kunnen mensen niet tussen de dieren komen. Het ministerie vindt het risico van contact met de dieren door het hek heen verwaarloosbaar. Bij de kinderboerderij kunnen mensen wel tussen de dieren komen. Daarom blijft de kinderboerderij gesloten en kunnen de dieren in de dierenweides worden losgelaten. Het blijft streng verboden om de dieren op de dierenweides te voeren.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren