Roeivereniging De Doorslag roeit dit jaar voor het eerst mee met de Vogalonga Regatta in Venetië

Het is de Toercommissie van roeivereniging De Doorslag uit Nieuwegein gelukt om deel te nemen aan de in Italië beroemde Vogalonga roeitocht in Venetië. Zondag 9 juni aanstaande roeien Brenda Baars, Edith de Gier, Maarten Groenendaal, Bert Jager en René van Haarlem deze roeitocht. Samen met de roeiverenigingen ‘Amstel’ en ‘Viking’ nemen dit jaar dus drie Nederlandse clubs deel aan deze roeitocht.

De tocht gaat zowel over de lagune als over het Grande Canal door de stad waaraan maar liefst 1500 ongemotoriseerde boten en ander soortige vaartuigen meedoen. ‘Een heel mooi initiatief tijdens het lustrumjaar van de NRV De Doorslag dat dit jaar 15 jaar bestaat’ aldus Ruud Huisman de De Doorslag. ‘Eén van die lustrumfestiviteiten zal zijn dat medio september er een vlootschouw op het Merwedekanaal bij onze botenloods (naast de Gemeentewerf) door alle leden (jeugd-, wedstrijd-, toer- en recreatie leden zal worden georganiseerd.’

Naast deze tocht organiseert De Doorslag jaarlijks zelf ook circa 20 tochten bij andere verenigingen in het hele land.

Wilt u ook eens met de mooie roeisport kennismaken en wilt u lid worden? Kijk dan op de website van roeivereniging De Doorslag of stuur een e-mail. Bijna elke dag zijn er wel roeiactiviteiten, lessen en trainingen op het Merwedekanaal. Roeien is goed, leuk en sportief voor iedereen. Roeien is toegankelijk van 12 tot 80 jaar of zelfs ouder. Er zijn groepen in alle leeftijden die met elkaar roeien. Van 12 tot 18 jaar de jeugd en de senioren van alle leeftijden. Ons oudste lid is 75 jaar en kan nog jaren mee.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren