Baasje met vakantie, kat op pad

De meivakantie is al volop aan de gang. Vele mensen zijn na zo’n koude lange winterperiode met vakantie gegaan. De vakantie periode is voor vele dieren niet zo aangenaam. Het baasje gaat weg en de dieren worden door de buren of familie verzorgd. Vele katten zijn het daar niet mee eens. Ze missen hun baasjes erg en willen hen gaan zoeken. Zodra de voordeur enigszins open is, gaan ze er vandoor en komen niet thuis. Dit gebeurt vaker, net voor, tijdens of net na de vakantieperiode. Vaak leidt dit tot veel paniek voor de eigenaren maar ook voor diegene die op dit dier past. Gelukkig komen veel katten na de vakantie toch weer thuis. Maar helaas loopt het ook wel eens anders af…

Zelfs katten die nooit buiten komen, gaan er ook wel eens vandoor, zeker als het dan ook nog eens mooi weer is. Er zijn mensen die hun huiskat niet chippen, ‘want ze komen toch nooit buiten’. Juist voor deze katten is dat erg belangrijk dat gechipt en geregistreerd zijn. Deze katten verdwalen snel omdat ze de omgeving niet kennen. Als de kat gevonden wordt, kan de dierenarts, asiel of medewerker van de dierenambulance de chip uitlezen en het dier met de eigenaar herenigen.

Als uw huisdier vermist is, meldt dit dan zo snel mogelijk bij Amivedi. Zorg ervoor dat u een goede gedetailleerde omschrijving van uw dier heeft en het liefst met een duidelijke foto. Want foto’s worden sneller herkend om uw dier terug te vinden. Gelukkig wordt door de website en de meldingen van Amivedi vele dieren terug gevonden.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren