Andijviesoep

Een soep die ik een poosje geleden al heb gemaakt, hartig en past bij het huidige herfst achtige weer.

Voor een flinke pan soep nodig :
600 gram schone andijvie
2 stuks pastinaak in stukjes
200 gram spekjes
2 grote uien gesneden
2 teentjes knoflook
2 liter rundvlees bouillon
1 beker crème fraiche
half bosje basilicum
sap van 1 citroen
300 gram chipolata worstjes in stukjes
roomboter
zwarte peper

De spekjes bakken in wat roomboter en daarbij de chipolata en meebakken. In een soeppan met weinig boter de gesneden uien en gehakte knoflook fruiten, daarbij de andijvie, basilicum het citroensap en de pastinaak en deze bakken , 5 minuten is genoeg.

De bouillon erbij en nog 5 minuten koken. Met een staafmixer het geheel pureren, de crème fraiche erdoor spartelen, en als laatste de spekjes en chipolata erbij. Afmaken met vers gemalen zwarte peper. Eet smakelijk!


Ontdek meer van De Digitale Stad Nieuwegein

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk


Mobiele versie afsluiten