Juf Gonnie Boerma verlaat de Evenaar na éénenveertigeneenhalf jaar

Vrijdag 29 januari 2021 is voor mevrouw (Gonnie) Boerma-Sijbrandij haar laatste schooldag op de basisschool De Evenaar aan de Dasseweide 1. Die dag viert ze als een feestdag met alle kinderen die dan op school zijn en gelukkig zijn er dat nog bijna vijfenzeventig. De andere honderdtachtig kinderen kunnen ‘s middags via een livestream getuige zijn van een digitaal afscheidsprogramma.

Vrijdag 29 januari 2021 gaat mevrouw Gonnie Boerma met pensioen, ze vertrekt dan van de school waar ze éénenveertigeneenhalf jaar eerder, op 5 september 1979, als leerkracht begon. In haar lange onderwijsloopbaan is Gonnie Boerma achtereenvolgens groepsleerkracht, adjunct-directeur, directeur onderwijs geweest tot ze in 2010 integraal directeur werd en vervolgens directeur-bestuurder. Bij al die carrièrestappen blijft ze echter ook een leerkracht die dagelijks contact met kinderen heeft, die voor de kinderen nog altijd juf Gonnie heet. En die iets met ouders kan bespreken als die hun kind komen brengen of halen.

Gonnie Boerma heeft veel betekend voor het speciaal onderwijs in het algemeen en de Stichting Samenwerking Nieuwegein in het bijzonder. Zij staat bekend om haar ondernemende aanpak en haar belangstelling voor nieuwe mogelijkheden, het starten van vernieuwende onderwijsprojecten. Dankzij haar inspanningen heeft SBO De Evenaar in 2016 het predicaat excellente school verworven. Met het expertisecentrum van SSN heeft zij verschillende succesvolle projecten ontwikkeld, waaronder het BOCS-project (Begeleiding, Ondersteuning, Coaching en School). Dit project is door verschillende scholen overgenomen.

De vooruitstrevende blik en het doorzettingsvermogen van Gonnie Boerma blijkt ook uit de realisatie in 2010 van het huidige schoolgebouw, dat alle faciliteiten voor het speciaal onderwijs onder één dak samenbrengt.

Juf Gonnie Boerma

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!