Katern
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Goddelijke Liturgie van de H. Johannes Chrysostomus

30 oktober 2016 @ 10:00 - 12:00

In de H. Nicolaaskerk in Nieuwegein-Jutphaas zal op zondag 30 oktober de Goddelijke Liturgie gevierd worden volgens de Byzantijnse ritus. De Byzantijnse eucharistieviering is de liturgie van de oosterse kerken, zoals die in Rusland, Griekenland, de Balkan en Oekraïne gevierd wordt. De liturgische taal is daar het kerk-Slavisch of het Oekraïens, zoals het Kerklatijn dat is in onze westerse, Romeinse liturgie.
 
Verreweg de meeste Byzantijnse koren in ons land, zoals ook het bekende Lysenko Koor, zingen graag in de oorspronkelijke taal, omdat het zo mooi, hemels klinkt. Maar er is ook een Nederlandstalige liturgie ontwikkeld voor Nederland en België.
 
De IJsselsteinse koorgroep Bychantium zingt deze Goddelijke Liturgie van de H. Johannes Chrysostomus in het Nederlands met het doel de betrokkenheid van de aanwezigen aan de liturgie te vergroten.
 
De aanwezigheid van iconen is een wezenlijk onderdeel van de oosterse liturgie. In iconen zijn Christus, de Moeder Gods Maria, engelen en heiligen zichtbaar en tastbaar aanwezig.
 
Het mag u duidelijk zijn dat deze Goddelijke Liturgie een inspirerende viering gaat worden. U bent daar dus van harte welkom.
 
Wanneer:  zondag 30 oktober, om 10.00 uur
Waar:  H. Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8, Nieuwegein-Jutphaas
Voorganger:  pastor Paul Brenninkmeijer.

Gegevens

Datum:
30 oktober 2016
Tijd:
10:00 - 12:00

Locatie

H. Nicolaaskerk
Utrechtsestraatweg 8
Nieuwegein, Nederland
+ Google Maps

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!