Zondag bij RTV Utrecht: striptekenaar Kim Houtzager uit Nieuwegein

Kim Houtzager maakt al 13 jaar wekelijks een strip voor de Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl). De verhalen gaan over dingen die spelen in Nieuwegein, of in haar eigen leven. Het meisje Pen-i en haar kleine broertje E-than spelen de hoofdrol in de strip, soms bijgestaan door Kim, mensen uit haar leven en andere Nieuwegeiners.

Nieuwegein staat centraal in de strip. Het schoonspring team van zwembad Merwestein die kampioen worden, een wesp die de tram op stelten zet of de politie die uitrukt voor een muis. Het komt allemaal met de nodige humor aan bod.

Mensen vragen wel eens aan Kim: waarom tekenen over Nieuwegein, dat is toch een saaie Vinex plaats met veel beton en veel van dezelfde saaie huizen. Daar heeft ze ook een strip over gemaakt. Ze deelt die mening niet met die mensen. Ze houdt van Nieuwegein.

RTV Utrecht zocht Kim op en maakte een reportage voor het kunst- en cultuurprogramma Route C. Het programma wordt zondag 9 augustus uitgezonden bij RTV Utrecht. De eerste uitzending is om 08.25 uur en daarna wordt het elk uur herhaald. Het item is ook te zien op de website en app, gewoonlijk op zaterdag of zondag. Na de uitzending kunt u het terugkijken op het terugkijk-kanaal van RTV Utrecht, de samenwerkingspartner van De Digitale Stad Nieuwegein.

Kim heeft de strips, van de eerste zes jaar, gebundeld in twee mooie delen. Toevallig loopt er nu een prijsvraag op De Digitale Stad Nieuwegein waar deze twee delen te winnen zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren