WOZ-waarde in Nieuwegein met 7,2 procent omhoog

Voor het vijfde jaar op rij is de gemiddelde woningwaarde toegenomen. De zogenoemde WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken) van een Nederlandse woning ligt nu op 270.000 euro, bijna 9 procent meer dan een jaar eerder. Niet eerder lag het gemiddelde zo hoog, meldt het CBS.

In de provincie Utrecht is de stijging het grootst in Zeist: 12 procent. Dit vertaalt zich in een gemiddelde woningwaardering van 373.000 euro. Na Zeist volgen Utrecht (11,2 procent), Baarn (10 procent) en Eemnes (9,9 procent). In Nieuwegein stijgt de WOZ-waarde ten op zichtte van 2019 met 7,2 procent. Landelijk kent Weesp de sterkste stijging met bijna 22 procent.

De gemiddelde woningwaarde in Nieuwegein is momenteel 252.000 euro. Dat was in 2019 nog 235.000 euro.

Gemeenten bepalen de WOZ-waarde. Daarbij wordt gekeken naar verkoopprijzen, type woning, vierkante meters en ligging. De waardering wordt gebruikt bij de belastingaangifte, hypotheek en bij de hoogtebepaling van de gemeentelijke belastingen.

De WOZ-waarde loopt ongeveer een jaar achter op de werkelijke prijs. Uitgangspunt is de geschatte marktwaarde op de peildatum en dat is 1 januari van het vorige jaar.

One thought on “WOZ-waarde in Nieuwegein met 7,2 procent omhoog

  1. M v Vliet

    Moeten de burgers het financieel mis management gaan betalen in Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk