‘Witte huisjes’ weer toegankelijk!

Na alle sloopwerkzaamheden is het nu veilig om de ‘witte huisjes’ bij de Beatrixsluizen in te gaan. Reden genoeg voor Bouwcombinatie Sas van Vreeswijk om de inwoners van Nieuwegein weer een thema rondleiding aan te bieden. Deze was afgelopen woensdag en onze fotograaf Paul Oor liep mee met de veertig belangstellenden.

Paul: ‘De aantrekkingskracht van de iconische ‘witte huisjes’ uit de jaren dertig bleek enorm; bijna 100 belangstellenden schreven zich in! Uiteindelijk waren 40 snelle inschrijvers zo gelukkig om een kijkje te mogen nemen bij deze fase van de ombouw van woning tot bedieningscentrum en natuurlijk de voortgang van de werkzaamheden aan de 3e kolk.’

‘Naast de informatie die Freek-Jan, André en Daisy van de Bouwcombinatie gaven leverde de aanwezigheid van ex-bewoners en sluiswachters extra mooie verhalen op! Heel bijzonder als je het huis waar je 20 jaar hebt gewoond en in 2011 hebt verlaten weer op deze manier terugziet! Later dit jaar wordt de bediening van de sluizen van de 1e, 2e en (nieuwe) 3e sluizen overgebracht van het gebouw dat zich nu nog tussen de 1e en 2e kolk bevind naar de ‘witte huisjes’.’

Voor diegenen die er niet bij konden zijn een korte foto impressie en goed nieuws! Het bouwcomplex wordt op zaterdag 2 juni a.s. tijdens de Dag van de Bouw weer opengesteld voor publiek! Juni wordt een spannende maand voor dit enorme project in Nieuwegein; de nieuwe sluisdeuren (750 ton per stuk!) worden in de eerste helft van mei op transport gezet vanuit Sjanghai naar Rotterdam waar ze worden afgebouwd. In de loop van juli worden ze dan door Mammoet op hun plek gehesen in de 3e kolk. Eind oktober zal het dan mogelijk zijn de werking van de 3e sluis te testen en zijn belangstellenden welkom!

Hou onze website in de gaten zodat je kunt zien hoe we in Nieuwegein de grootste binnenvaartschepen kunnen faciliteren in een kolk van bijna 300 meter lang! Hieronder de foto’s die Paul heeft gemaakt tijdens de rondleiding afgelopen woensdag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk