‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen. Ook heeft hij een eigen website.

Udo: ‘In het vroege voorjaar lopen de echte tuinliefhebbers al kouwelijk door hun tuintje om de ontluikende vaste planten uit de grond te kijken. Daarbij kunnen ze af en toe ook de eerste beestjes op een groen blaadje in de zon zien zitten. Kleine bloemvliegjes maar ook petieterige bodemwantsjes, zoals de ‘grote’ zaagpoot.’

Bij de foto: ‘In de tuin, maar ook in bijv. de slootrand of een “wilde” berm is in het vroege voorjaar al wat meer te zien dan groene puntjes en eerste blaadjes. Beestjes! Je moet even door de knieën, en dan zie je iets dat af en toe beweegt. Er zijn bijvoorbeeld bodemwantsen van enkele millimeters groot. Zoals deze ‘grote’ zaagpoot.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk