Video: Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen Nieuwegein 2018

De VVD in Nieuwegein is de grote winnaar geworden van de gemeenteraadsverkiezingen in Nieuwegein. Zij krijgen zeven zetels (4603 stemmen). En dat is maar liefst twee zetels meer dan ze hadden. De SP (2543 stemmen) volgt met vier zetels, gevolgd door D66 (2096 stemmen), PvdA (2402 stemmen), CDA (1995 stemmen), VSP (2426 stemmen) en GroenLinks (2165 stemmen) met allen drie stoelen in de nieuwe Nieuwegeinse raad. De huidige coalitie van VVD, D66/GroenLinks, SP, PvdA kan nog altijd rekenen op een ruime meerderheid van 20 zetels. Maar of deze coalitie verder kan is nog onzeker, de VVD wil een minder linkse coalitie. Onze nieuwe manier van ‘polling’ blijkt dus te kloppen.

Afgelopen woensdag brachten 23.988 kiezers hun stem uit voor de verkiezing van gemeenteraad van Nieuwegein. Het opkomstpercentage komt hiermee op 48,1%. In 2014 was dit 47,5%. Dit jaar konden de Nieuwegeinse inwoners stemmen op 11 partijen.

De definitieve uitslag wordt aanstaande vrijdag 23 maart om 10.00 uur in de openbare zitting van het centraal stembureau in het Stadshuis vastgesteld en bekend gemaakt. Dan zijn ook de gekozen kandidaten bekend. De nieuwe gemeenteraad lijkt niet verlost te worden van de lastpak Bakhtali (Stadspartij Núwegein), zij krijgt met 904 stemmen weer één zetel in de nieuwe gemeenteraad.

De tegenstanders van de nieuwe inlichtingenwet, de zogenaamde ‘Sleepwet’ hebben het referendum naar alle waarschijnlijkheid nipt gewonnen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk