Verkeersproblemen op industrieterrein Laagraven

De verkeersproblemen op industrieterrein Laagraven in Nieuwegein leiden tot veel boze reacties, zien we op sociale en andere media. ‘Dat kunnen we’, zo zegt de Provincie Utrecht in een reactie ‘ons ook voorstellen als je lang vast staat en geen kant op kunt.’ Het probleem ligt echter niet bij de provinciale weg, onze werkzaamheden zijn afgerond, maar bij KWS/Laagraven Investment die verantwoordelijk zijn voor het industrieterrein en de wegen daar waar nu aan wordt gewerkt.

‘In overleg met de gemeente Utrecht hadden ze de achteringang (De Liesbosch), waar normaal een spitsafsluiting is, opengesteld. Dit trok echter meer verkeer aan in plaats van dat het een oplossing bood. Ze hebben nu op het terrein een aantal wegen afgesloten in de hoop de doorstroming te verbeteren maar dit lijkt helaas nog weinig effect te hebben.’

VERKEERSLICHTEN LANGER OP GROEN
De provincie Utrecht heeft voor de verkeerslichten van de Biezenwade naar de N408 de groentijd vergroot, zodat meer mensen sneller het terrein kunnen verlaten. Het is nog even de vraag of dit helpt. De Provincie Utrecht verwacht dat het wel iets verlichting biedt en houdt de situatie in de gaten. ‘Het voornaamste probleem ligt dus echt op het terrein zelf en is pas opgelost als de werkzaamheden gereed zijn. Onze weginspecteur is ook vanavond weer op locatie en we blijven Laagraven Investment/KWS helpen waar mogelijk’ aldus de Provincie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk