Veiligheidsplannen 2003-2008 bekend

‘Het gaat goed met de veiligheid in Nieuwegein. Maar er valt nog genoeg werk te verzetten.’ Aldus Burgemeester Cor de Vos, naar aanleiding van het vaststellen van het Integraal Veiligheidsplan (IVP) 2003 – 2008 door het college.

Het IVP gaat over criminaliteitsbestrijding, veiligheidsrisico´s (bedrijfsactiviteiten met een zeker risico voor de omgeving) en brandveiligheid in Nieuwegein. Met name op het gebied van criminaliteitscijfers en de veiligheidsrisico´s, zijn de ontwikkelingen positief. In het IVP komen aan de orde: de ontwikkelingen in de afgelopen periode, de analyse van die ontwikkelingen en cijfers en de plannen voor de toekomst op het gebied van veiligheid. Het college wil bijna 60.000 euro toekennen aan diverse projecten op het gebied van veiligheid. Het IVP gaat nu naar de raadscommissie en vervolgens naar de gemeenteraad voor definitieve vaststelling.

De Vos is tevreden over wat tot nu toe is bereikt: ‘De gemeente en de partners op het gebied van veiligheid hebben gezamenlijk de afgelopen jaren behoorlijk wat geld en energie in veiligheid gestoken. Het lijkt er op dat dit resultaten oplevert.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk