Update Coronavirus

Het Ministerie van Volksgezondheid, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Regio Utrecht houden de situatie rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Ze werken samen om de gezondheid in de regio Utrecht te beschermen en de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Maatregelen zoveel mogelijk opvolgen
Op 12 maart zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het Coronavirus in te dammen. Deze staan op de website van het RIVM. De belangrijkste maatregelen zijn:

  • Blijf thuis bij klachten als verkoudheid, hoesten, al dan niet in combinatie met koorts. Bel de huisarts pas als de klachten toenemen
  • Evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast
  • Werk zoveel mogelijk thuis of spreid werktijden
  • Beperk het bezoek aan ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Deze mensen worden ook geadviseerd gezelschappen en het openbaar vervoer te vermijden
  • Lagere scholen en MBO scholen kunnen open blijven. HBO en Universitair onderwijs krijgt het advies de hoorcolleges zo veel mogelijk online te geven

De maatregelen gelden voor het hele land en zijn van kracht tot eind maart. De gemeente Nieuwegein vraagt alle inwoners om hun verantwoordelijkheid te nemen en aan de maatregelen mee te werken. Zo is het effect het grootst.

Ook de gemeente Nieuwegein houdt zich aan de landelijke richtlijnen. Zo moeten medewerkers zoveel mogelijk thuis werken. De dienstverlening van de gemeente Nieuwegein blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel vraagt de gemeente rekening te houden met een aantal aanpassingen:

  • Zo zijn er minder afspraakmomenten beschikbaar
  • Vragen we u alleen een afspraak te maken als dat echt nodig is
  • Kan de wachttijd aan de telefoon bij het Klantcontactcentrum langer zijn
  • Kom alleen naar uw afspraak als dit noodzakelijk is. Voor verhuizing, geboorteaangifte en overlijden kunt u uiteraard bij ons terecht
  • Bij huwelijken vragen we persoonlijk contact te beperken

Om niet noodzakelijke sociale contacten en grote groepen mensen te vermijden is besloten om alle, door de gemeente georganiseerde, bijeenkomsten te verzetten of te annuleren. Daarnaast zijn Stadstheater en kunstencentrum De KOM, zwembad Merwestein, kinderboerderij IJsselstee, Natuurkwartier, Milieu Educatief Centrum en bibliotheek De Tweede Verdieping gesloten tot 1 april 2020.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u uitgebreide vraag en antwoordlijsten. U kunt ook bellen met 0800-1351 (van 08.00–20.00 uur). Check de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor reisadvies.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk