‘De Dialoog’

Overal in Nieuwegein kom je iets tegen, mensen, dieren, gebouwen, auto’s, fietsen etc. maar ook kunstwerken, Openbare Kunstwerken. Wekelijks zullen wij deze hier behandelen. Wie is de maker, waarom daar op die plek en wat stelt het nu voor. Onze fotograaf Arend Bloemink trekt er op uit, met zijn camera, met zijn blik op het kunstwerk om u te laten genieten van kunst, thuis, van achter uw computer en ……… mocht u het zelf willen zien dan kunt u er ook heen met de kennis die u hier leest op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week ‘De Dialoog’.

De maker van ‘De Dialoog’ is kunstenaar Marinus Boezem, hij is geboren in Leerdam en woont en werkt momenteel in Middelburg, heeft ook een website. Het kunstwerk is gemaakt in 1995 en is van graniet en staat in Park Oudegein (zijde Parkhout). De opdrachtgever was de gemeente Nieuwegein.

Over Marinus Boezem (1934): ‘Marinus Boezem was in de tweede helft van de zestiger jaren samen met Jan Dibbets en Ger van Elk één van de belangrijke vertegenwoordigers van conceptuele kunst en arte povera in Nederland. Als “uitvinder van sculptuur” ondermijnt hij de uniciteit en de duurzaamheid van een kunstwerk. Hij “dematerialiseert” kunst en wil zich hiermee bevrijden van de vaste waarden van de traditie. De sculptuurprojecten en installaties uit de zeventiger jaren blijven getuigen van zijn conceptuele achtergrond. Lucht, licht, geluid en beweging zijn nu de motieven waarmee hij een beeld van ruimte en tijd creëert. In Middelburg, waar hij leeft en werkt, opende hij de “Podio del Mondo per l’Arte” voor kunstenaars die met ruimte werken. Hij organiseert er internationale symposia over sculptuur.’

Wat vond onze fotograaf er van? Klik op de foto’s hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk