Tekeningen voor de bewoners van Verzorgingshuis Vreeswijk

Levi en Lynn, beiden 4,5 jaar oud wonen naast elkaar in de Lijsterbesstraat in Hoog Zandveld in Nieuwegein Zuid en zitten ook bij elkaar in de klas. ‘Ze zijn dikke vrienden. Afgelopen vrijdag maakten de kinderen zo’n 14 tekeningen met verf en stickers voor de bewoners van het verzorgingshuis Vreeswijk’ zo laat de tante van Levi, Rieta van Ginkel onze redactie weten.

Rieta: ‘Omdat ze nu veel thuis zitten en steeds aan het kleuren zijn, had Suzanne, de moeder van Levi, het er met de kinderen over om wat voor oudere mensen te maken. Omdat die nu geen bezoek mogen, zouden die zo’n mooie kleurplaat vast wel erg leuk vinden. Levi en Lynn vonden dat een goed idee, zij begonnen gelijk druk te knutselen en te kleuren. Toen alles klaar was, zijn ze met z’n allen naar het verzorgingshuis Vreeswijk gegaan. Hun klasgenoot Roan zag ze gaan en is gewoon met ze meegelopen. In het verzorgingshuis was het personeel erg blij met de tekeningen en ze zouden ze gauw aan de oudere bewoners geven. Voor het raam hebben ze met z’n allen nog even naar de mensen binnen gezwaaid.’

Levi en Lynn vinden het Coronavirus helemaal niet leuk, want nu kunnen ze geen high-fives meer geven of een knuffel of een kus. Wel vinden ze het fijn dat ze even niet naar school hoeven en lekker de hele dag kunnen spelen. ‘Al slaat de verveling soms ook wel toe… En als ze met speelgoed poppetjes spelen heten die naar het Coronavirus. Ze zijn nog te jong om het echt goed te begrijpen’ aldus Rieta.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk