SV Geinoord zet trainer Loots op non-actief

SV Geinoord heeft zaterdagmiddag na afloop van de thuiswedstrijd tegen koploper Sportlust uit Woerden coach Charles Loots op non-actief gezet. De Amsgterdamse oefenmeester had eerder al aangekondigd dat hij aan het einde van dit seizoen bij de Nieuwegeinse eerste klasser zou vertrekken.

De club staat momenteel voorlaatste in haar afdeling en kan zich vrijwel zeker alleen nog via de nacompetitie voor degradatie behoeden. Charles Loots was ook werkzaam bij de jeugdafdeling van SV Geinoord en beraadt zich of hij deze werkzaamheden zal blijven voortzetten. Zijn functie als hoofdcoach wordt overgenomen door Rick Testa la Muta, eerder trainer van Elinkwijk.

Volgens voorzitter Hans van der Meijden is dit besluit ‘in onderling goed overleg tot stand gekomen’. Een formulering die vrijwel altijd wordt gehanteerd maar veelal slechts een formele betekenis heeft. Geinoord heeft in de afgelopen tien jaar meerdere trainers voortijdig uit hun functie ontheven. ,,Maar we hebben dit nu gedaan in een uiterste poging het eerste klasseerschap alsnog te behouden,’’ aldus de voorzitter van de club in een nadere toelichting.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk