Stadsontwikkeling/Werkgelegenheid en Economische Zaken (2002/145

In de maand mei a.s. start de verkoop van woningen in de deelwijk Lamellen in de toekomstige nieuwbouwwijk Blokhoeve. De woningen worden ontwikkeld door Amstelland Ontwikkeling. Een aantal woningen heeft een verkoopprijs onder de € 181.512,00. Dat betekent dat daarop de regionale huisvestingsverordening van toepassing is.

In het kader van deze verordening hebben de afzonderlijke colleges van B&W de bevoegdheid om een aantal nieuw te bouwen woningen te bestemmen voor starters. Dit zijn woningzoekenden die nog niet eerder zelfstandig hebben gewoond. Starters hebben op dit moment de laagste slaagkans op de woningmarkt. Het college heeft besloten om 30 nieuwbouwappartementen en 13 eengezinswoningen te bestemmen voor starters. Zowel in de door de raad vastgestelde Nota Wonen als tijdens de begrotingsbehandeling is speciale aandacht gevraagd voor deze groep.

De notitie wordt ter inzage gelegd voor de betreffende nieuwe raadscommissie. Commissiesamenstelling en vergaderdata worden na de verkiezingen bekend gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk