Sportief dagboek deel (7)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Geinoord heeft voor het eerst in dit seizoen een nederlaag moeten slikken. In de streekderby tegen IJFC bleek de ploeg van trainer Gerrit Plomp niet in staat om het goede spel van de afgelopen weken te prolongeren. Na afloop stond er 2-0 op het scorebord van het IJsselsteinse sportpark Groenvliet. Met Dario Ruscaa als invaller-doelman tussen de palen werd voor rust weinig afgedwongen door beide ploegen.

Het breekpunt viel vlak voor rust toen  Tobias Elmensdorp met een bewuste handbal een gevaarlijk ogende vijandelijke aanval met een handbal onderschepte waarna scheidsrechter Tony van Waveren uit Bussum meteen rood tevoorschijn toverde.

Met tien tegen elf man moest geinoord een hele tweede helft proberen om een dreigende nederlaag te voorkomen maar dat lukte niet. Jelle Eissens profiteerde gretig van verkeerd uitverdedigen en scoorde simpelweg de 1-0. Dat gebeurde tien minuten later opnieuw zodat dezelfde IJFC-speler de 2-0 kon laten aantekenen. Verder dan een schot op de lat van Sam Kolsteeg kwam het moeizaam spelende Geinoord niet zodat de supporters uit Nieuwegein teleurgesteld huiswaarts keerden. Hetgeen ook gold voor de fans van JSV die na een 1-0-nederlaag bij Loosdrecht onderin blijven hangen.

Komende zaterdag een pikante wedstrijd op Parkhout wanneer Sportclub Almere, nu getraind door de voormalige  Geinoord-trainer Charles Loots, op bezoek komt. Voor JSV wacht de nu al cruciale thuiswedstrijd tegen CDW, ook de Wijkse formatie is het seizoen nog zonder overwinning begonnen en heeft hetzelfde schamele puntentotaal als JAV, namelijk twee. Kortom, komende zaterdag staat er nogal wat op hget spel voor beide Nieuwegeinse vertegenwoordigers.

IJFC en Geinoord bij de aftrap van de streekderby, samen met scheidsrechter Tony van Wavderen. De thuisclub zou met 2-0 zegevieren (foto: Gerard van Vliet)