Sportief dagboek deel (16)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Van droomstart naar Ontgoocheling. Zo zou de kop boven een artikel van Almere-Geinoord het best kunnen luiden. De bezoekers uit Nieuwegein kwamen voor rust op 0-2 via Timo Meerding en Vincent Griffioen. Niets leek een sportieve revanche in de weg te staan na de 0-5-nederlaag die destijds op Parkhout was geleden tegen de ploeg van oud-trainer Charles Sloots.

Maar na negentig minuten stond er een totaal andere stand op het scorebord in Almere want de thuisclub had via vier treffers de snelle achterstand ruimschoots weggewerkt. En dus was er weinig meer over van de euforie die tijdens de rut nog in de Nieuwegeinse kleedkamer heerste.

In de fatale tweede helft kwam Sem van Zwieten de plaats van de aangeslagen Vincent Griffioen innemen en deze invaller had de 0-2 op zijn slof hetgeen vrijwel zeker de beslissing betekend zou hebben in het voordeel van Geinoord. Het pakte anders uit.

De thuisclub rook vuur en zette de bezoekers vanaf die misser geheel onder druk, met vier treffers van Almere tot gevolg. Zoals al vaker in dit seizoen tegen CDW, Victoria en JSV slaagde de formatie van trainer Gerrit Plomp er niet in om een voorsprong over de streep te trekken.

Positief mag heten dat de ploeg op deze winderige zaterdag niet is weggespeeld zoals in het eerste duel tegen Almere het geval was hetgeen in de komende streekwedstrijden tegen IJFC (thuis) en Benschop (uit) hoopgevend mag heten.

De spelers van Geinoord beklagen zich in de wedstrijd tegen Almere over tal van nadelige beslissingen van scheidsrechter Van der Veer uit Maartensdijk