Sportief dagboek deel (13)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het is Geinoord niet gelukt om in tegenstelling tot vorige week zaterdag om een van de titelkandidaten te bedwingen. Wat tegen Loosdrecht tot een verdienstelijke 1-1 leidde, bleek in Houten een onmogelijke opgave. Opponent Delta Sports was een maatje te groot voor de Nieuwegeinse formatie. Alleen in de eerste helft kon Geinoord de zaak nog enigermate in de hand houden maar na rust liepen de Houtenaren uit naar een duidelijke 3-0-zege. En het was vooral aan de weer uitblinkende doelman Giordano van der Pol te danken

dat de schade tot deze score beperkt bleef. Want in aanvallend opzicht kon de formatie van Gerrit Plomp geen dreiging van betekenis veroorzaken. Alleen Timo Meerding schoot voor rust een keer op doel terwijl ook Robin Kuijer nog een keer in kansrijke positie voor het vijandelijke heiligdom verscheen. Daarmee was de koek op en kon Delta Sports na rust aanzetten voor het belsissende offensief.

Alle ogen zijn nu gericht op de komende derby tegen JSV op Galecop waarbij de thuisclub in betere doen lijkt dan Geinoord. Tegen Victoria werd een verdienstelijk gelijkspel afgedwongen terwijl JSV ook bij Delta Sports destijds verdienstelijk op de been bleef en in blessuretijd een 1-1-glijkspel afdwong. Maar een derby is altijd onvoorspelbaar en mogelijk kan Geinoord komende zaterdag zichzelf overtreffen door er een gelijkwaardig prestigeduel van te maken.

De uitblinkende Geinoord-doelman Giordano van der Pol kon bij Delta Sports de 3-0-nederlaag niet voorkomen (Foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!