Sportief dagboek

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Hans van Echtelt: ‘Het is Geinoord niet gelukt om in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen punten te pakken.  Tegen CSW werd het een 1-3-nederlaag en dus zal komende zaterdag in en tegen Loosdrecht de negatieve spiraal doorbroken moeten worden.  De ploeg van trainer Gerrit  Plomp bleek vooral in de eerste helft een maatje te klein voor de formatie uit Wilnis en mocht blij zijn dat bij het rustsignaal van de voortreffelijke scheidsrechter Oussama Belkaraouisa (toevallig ook voormalig speler van Geinoord) er nog 0-0 op het scorebord van Parkhout stond.’

‘Dat veranderde prompt in de tweede helft toen CSW bij de eerste de beste aanval via Bram Korver de 0-1 aantekende.  Geinoord probeerde vergeefs de bakens te verzetten want via Jordy de Groot liepen de gasten uit naar 0-2. Toen Sem van Zwieten (hij weer) na vijf minuten de 1-2 binnenschoot, leek een gelijkspel nog tot de mogelijkheden te behoren. Maar in blessuretijd maakte Matt Versluis  via de 1-3 aan alle Nieuwegeinse illusies een einde.’

De enige treffer van Geinoord tegen CSW in beeld. Sem van Zwieten (links) knalt de bal hoog in het Wilnisse doel en brengt de achterstrand terug tot 1-2. (Foto: Gerard van Vliet)