Sportief dagboek

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein, nu voor De Digitale Stad Nieuwegein.

Hans van Echtelt: ‘Het leek op papier een attractieve bekerloting met enkele pikante achtergronden. Gerrit Plomp was ooit trainer van FC De Bilt en moest nu met zijn huidige club Geinoord hier N aantreden tegen zijn vroegere vereniging. John Vink was ooit trainer bij Geinoord en zit deze middag bij de tegenpartij in de dug-out. Maar de praktijk pakte anders uit. FC De Bilt won vrij gemakkelijk met 3-0 en nam daarmee een belangrijke stap in de richting van groepswinst in deze bekerpoule waarin ook Bloemendaal en Pancratius zijn ingedeeld.

‘Eigenlijk was het bekerduel al bij rust beslist toen FC De Bilt via Guillermo Ooft op 2-0 kwam. Geinoord speelde toen al met tien man omdat scheidsrechter Gert van den Broek verdediger Mark de Koning met twee gele kaarten van het veld had gestuurd. Eerder had Jelle Vliek al voor de openingstreffer gezorgd. In de slotfase werd het zelfs nog 3-0, nu was Murat Soner de doelpuntenmaker via een vrije trap.’

‘Dus een tegenvaller voor het trainersduo Gerrit Plomp en Ramon Bongers die samen liefst zes seizoenen lang verantwoordelijk waren voor de begeleiding van FC De Bilt met twee kampioenschappen en promotie naar de tweede klasse als hoogtepunten. En uiteraard met een beter resultaat dit prestigeduel op Sportpark Weltevreden hadden willen afsluiten.’

Gerrit Plomp (foto) was zes jaar actief bij FC De Bilt, waartegen zijn huidige club Geinoord samen mer Ramon Bongers gisteren met 3-0 verloor. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk