Sportief Dagboek

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week trotseerde hij de regen op Parkhout. SV Geinoord moest het thuis opnemen tegen SVL uit Langbroek.

Hans: ‘Het was slecht weer op Parkhout bij de opening van het voetbalseizoen waar Geinoord en SVL een weinig hoogstaand maar spannend duel met elkaar uitvochten. Uiteindelijk trok de ploeg uit Langbroek met 0-1 aan het langste eind, hetgeen niet helemaal onverdiend was. ,,Eeen puntje hadden we volgens mij zeker verdiend,’’ zo concludeerde Charles Loots, coach van de thuisclub na afloop. ,,Na de drie nederlagen in de bekercompetitie zaten we in een mentale beerput en daar hebben de jongens zich vanmiddag overheen geknokt. Ik heb ze ondanks de nipte nederlaag na afloop een compliment gegeven over de vertoonde inzet, daar was ik meer dan tevreden over.’’

‘Een conclusie die het merendeel van de verregende toeschouwers na afloop met de Geinoord-trainer gedeeld zullen hebben. Want zeker in het eerste half uur toonde de thuisclub zich meer dan gelijkwaardig aan de bezoekers die pas in de fase vlak voor rust de regie overnamen. SVL kwam beduidend beter uit de kleedkamer aan het begin van de tweede helft maar kon dat overwicht pas laat in de wedstrijd uitdrukken met de 0-1 waarbij de defensie van Geinoord verzuimde tijdig druk op de bal te zetten.’

‘In het gedeelte na die openingstreffer van de gasten probeerde Geinoord de gelijkmaker te forceren en was er twee keer dichtbij. Maar Vincent Griffioen vond bij een scrimmage voor het Langbroekse doel goalie Geert-Willem Merkens op zijn pad waarna invaller Sem van Zwieten verzuimde de rebound te benutten. Ook een scherp genomen vrije trap van Niels Maat verdween net niet in de bovenhoek waarna ook SVL twee keer verzuimde de klus af te maken. Toen de prima leidende scheidsrechter Ron Colle het laatste fluitsignaal gaf, verliet SVL-coach Aad van den Berg met een opgestoken vuist het veld. Zijn ploeg had niet zonder moeite drie punten in de wacht gesleept terwijl zijn collega Charles Loots z’n teleurstelling nauwelijks kon verbergen. Volgende week wacht hem de lastige uitwedstrijd in en tegen Almkerk.

Geinoord-spits Vincent Griffioen mist een unieke kans op de gelijkmaker, met een reflex weet SVL-doelman Geert-Willem Merkens redding te brengen (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk