Sportief dagboek (23)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

Een heel goede dag voor Geinoord dat afrekende met concurrent Almere (1-3) terwijl koploper Victoria opnieuw punten verspeelde via een 0-0 bij FC De Bilt. De Nieuwegeinse formatie heeft de kloof met de lijstaanvoerder nu tot twee punten teruggebracht terwijl Victoria op korte termijn op Parkhout te gast is. Minder goed nieuws uit het JSV-kamp, de uitwedstrijd tegen subtopper Roda werd in Leusen met de duidelijke cijfers 3-0 verloren.

David Toxopeus was uiteraard in zijn nopjes met de cruciale zege op een directe concurrent maar moest ook toegeven dat zijn ploeg voor rust goed wegkwam omdat Almere toen duidelijke de bovenliggende partij was. ,,Ze hebben toen nogal wat kansen laten liggen en kwamen terecht op voorsprong zonder die marge te vergroten. Een mentale meevaller voor ons was dat Timo Meerding er na een combinatie met Joey Hirdes vlak voor ruist 1-1 van maakte. Dat gaf ons een behoorlijke ruggesteun.’’

Enkele tactische omzetting zorgden er voor dat Geinoord meer greep op de wedstrijd kreeg. Vooral ex-profvoetballer Arno Splinter werd nu geneutraliseerd zodat de grootste dreiging kwam te vervallen. In de loop van de tweede helft kregen de bezoekers steeds meer kansen, Timo Meerding kon een geweldige solo juist niet benutten. Maar het werd toch 1-2, nu via Roland Truggelaar die ook de 1-3 op zijn naam bracht na een mooie combinatie met invaller Dimitri Djollo. Daarmee had Geinoord sportief revanche genomen voor de 2-4-thuisnederlaag tegen Almere.

Ook Roda nam in Leusden revanche voor de 4-1-nederlaag die destijds op Galecop was geleden bij JSV. De ploeg van Jan Gaasbeek kwam al snel op achterstand en nadat Sam Kolsteeg een riante mogelijkheid op de 1-1 liet liggen, bleef de ploeg uit nieuwegein achter de feiten aan lopen. Uiteindelijk werd het 3-0 waarbij trainer Gaasbeek opmerkte dat ‘Roda aantoonde tot een van de betere ploegen van deze afdeling te behoren waar wij op deze middag te weinig tegenover hebben gesteld.’

Komende zaterdag komt koploper Victoria naar Galecop terwijl Roda op bezoek gaat naar Geinoord.

Foto: De beslissing bij Almere-Geinoord, Roland Truggelaar scoort de 1-3 op aangeven van invaller Dimitri Djollo (nr 14, rechts) waardoor de Nieuwegeinse ploeg oprukt naar de tweede plaats. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk