Katern

Speler Petanque Vereniging Nieuwegein Nederland Kampioen Doubletten

Samen met Martijn Moors (PV ’t Lover) is Gregory Koolwijk uit Nieuwegein en spelend bij Petanque Vereniging Nieuwegein (PVN), zondag 13 mei Nederlands Kampioen doubletten bij de junioren geworden. Het NK werd in het afgelopen weekend 12 en 13 mei gehouden in het Pétanquecentrum Nieuwegein. ‘Met totaal 104 doublettenteams was het een drukte van belang’ aldus de organisatie. Op zondag streden, vaak in de regen, de 16 beste mannen-doublettenteams om het kampioenschap en maakten 24 vrouwen-doublettenteams, de junioren, aspiranten en pupillen uit wie zich Nederlands Kampioen mocht noemen.

Gregory Koolwijk (l) met Martijn Moors (r) op het hoogste podium

De jongens startten met een nipte 13-12 overwinning. De 2e en 3e ronde werden overtuigend met respectievelijk 13-3 en 13-5 gewonnen. In de 4e speelronde ging het aanvankelijk niet lekker en al snel keken de jongens tegen een 0-5 achterstand aan. Moeder Veronica, inmiddels nat en blauw van de kou, vluchtte naar binnen en mopperde dat het niet om aan te zien was. Maar de jongens wisten zich te herpakken, trokken de stand gelijk en zorgden voor een gelijke strijd die zij in hun voordeel hadden kunnen beslissen. Maar uiteindelijk moesten Gregory en Martijn met een 12-13 nederlaag genoegen nemen. De laatste wedstrijd werd met 13-8 gewonnen en met 4 overwinningen en een saldo van +23 werden Gregory en Martijn kampioen van Nederland.

Peter Snel en Hans Koolwijk boekte een overwinning
Namens PVN deden Hans Koolwijk en Peter Snel mee. Zij eindigden met één overwinning op de 61ste plaats. Een wedstrijd ging nipt verloren, maar de overige drie wedstrijden werden overtuigend door hun tegenstanders gewonnen. ‘Nu helaas in de onderste regionen, maar met een beetje geluk (of geen pech!) lijkt een plek in de middenmoot wellicht in de toekomst haalbaar voor deze mannen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk